Boligbiblioteket: Mest lest i 2017

Gå til hovedinnhold

Boligbiblioteket: Mest lest i 2017

Med over 2.3 millioner sidevisninger og over 2.1 millioner unike brukere har Hus & Bolig doblet lesertallene i 2017. Dette er våre 10 mest leste saker i året som gikk.

Boligbibliotek: Dette er sakene som ble mest lest i 2017

Hus & Boligs boligbibliotek inneholder per i dag 1 200 artikler inndelt i 19 temaer som berører alle boligeiere. Du finner nyttig informasjon, får råd og tips om fremgangsmåter eller får innføring i juridiske spørsmål ved hjelp av dyktige kilder innenfor de forskjellige fagfeltene. Også "kjerringråd" interesserer mange. Dette er de mest leste:

1. Skatt på utleie

Mange nordmenn finansierer kjøp av egen bolig med utleie, og stadig stigende boligpriser gjør også at mange velger å investere i en bolig nummer to for utleie. 

Det har ført til at Skatteetaten er ekstra på vakt når det gjelder skatt på utleieinntekter. Her finner du fem ting du bør vite dersom du er en av dem.

2. Beis terrassen på 1-2-3

Før du beiser terrassen, må underlaget være RFT: Rent, Fast og Tørt. Særlig mer hokus pokus er det i grunn ikke. Terrassen er gjerne den delen av boligen som er mest eksponert for vær og vind, og følgelig også den delen som trenger mest omsorg og vedlikehold. 

Hvor lang tid det kan gå mellom hver gang du beiser terrassen er avhengig av værforholdene der du bor, samt om terrassen er overbygget eller ikke – men å måtte beise i hvert fall hvert tredje år må du nesten regne med. Til gjengjeld får du da en holdbar terrasse som ikke fliser.

3. Slik unngår du edderkopper i huset

Edderkopper kommer gjerne inn i boliger på høsten – og særlig ved vått vær. Har du edderkoppfobi kan du med andre ord gå en nervepirrende tid i møte, og da gjelder det å gjøre det du kan for å holde dem unna. Men dersom du ikke har fobi eller vemmes over småkrypene er det ingen grunn til å hindre edderkoppene i å komme inn. De kan nemlig tjene som gode vaktmestere i boligen din.

4. Fjern mosen på taket

Mose irriterer mange med hus og hage. Men takmosen kan knekkes på flere måter. Det strides om hvor skadelig mosen er for taket, eller om det er mest av estetiske hensyn at mose bør tas vekk. Mosen kan gjøre skade, men av ulik art på de forskjellige taksteinsortene. Mosen bidrar til å holde på fuktigheten, og kan derfor øke faren for frostsprengning på tegl.

5. Sølvpuss - kjerringråd som virker

Noen koser seg kanskje med sølvpussen. De fleste hater det. Mange gir blaffen i å ta frem arvesølvet og bruker heller rustfritt stål for å slippe. Det er noe spesielt med festhøytid og vakkert dekkede bord. Sølvtøyet gjør det hele ekstra pyntet, men tanken på å bruke mange timer med sølvpuss og fille, og sitte igjen med svarte fingre og søl er ikke fristende. Da er den gode nyheten at det slettes ikke er nødvendig!

6. Alt du trenger å vite om boligutleie

Har du hybelleilighet eller et rom til overs, eller sitter du med flere boliger og ønsker å leie ut? Her følger noen punkter du bør tenke igjennom før du kaster deg ut på dypt vann. Grundig informasjon om de enkelte emnene finner du sist i hvert avsnitt.

7. Nye regler for tomannsboliger

Viktige endringer i eierseksjonsloven kan få betydning for deg som bor i tomannsbolig. Nå kan nemlig begge parter kreve seksjonering der det ikke allerede er på plass, og den ene kan også kreve tvangssalg av den andre seksjonen ved vesentlig mislighold.

8. Messingpuss - vi har testet enkle metoder

Messing og kobber er fint og det er trendy, men akk så kjedelig å pusse. Hus & Bolig har testet noen alternative og miljøvennlige metoder fra matskapet for å få metallet blankt og skinnende igjen.

9. Slik fjerner du strie på veggen

Har fiskebensmønsteret du elsket tidlig på 1990-tallet mistet sin sjarm? Glassfiberstria kan skjules på flere måter. La stria henge, og skjul den enten ved å helsparkle, sette opp gipsplater, eller bruke underlagsduk, lyder ekspertenes råd. 

10. Bygging på fritiden kan bli dyrt

Er du kokk eller frisør kan du jobbe i vei uten å frykte regning fra staten, men hvis du snekrer på fritiden skal du betale moms for dette. Historien om tømrer Geir Lundheim fra Kongsberg som fikk en momsregning på 106 000 kroner etter å ha bygget hytte på fritiden, har skapt mye harme og engasjement. 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler
Huseiernes politiske medarbeidere sammen med miljøvernminister Bjelland Eriksen

Nye tall viser: Kraftig økning i kommunale avgifter de neste årene

Les mer