Lucy - vår digitale advokat

Gå til hovedinnhold

Lucy - vår digitale advokat

Vi er stolte av at vi er de første her til lands som kan tilby juridisk rådgivning på chatbot. «Lucy» er Huseiernes nye digitale boligadvokat, og hun kan hjelpe deg døgnet rundt, året rundt. 

Med «Lucy» er juridisk hjelp kun et tastetrykk unna.

 

Klikk på snakkeboble-ikonet nederst i høyre hjørne for å starte en samtale med Lucy.

Verden forandrer seg raskt, og som forbrukerorganisasjonen for landets boligeiere vil vi være tilgjengelig når folk trenger svar. Chatboten er ment som en ekstra service til dem som foretrekker å bruke andre metoder enn de tradisjonelle når de vil nå oss. Mange synes det er greit å kunne bruke chattetjenester der og da, og få hjelp umiddelbart uten å forholde seg til åpningstider.

Lucy er en tenkende chatbot basert på kunstig intelligens, eller maskinlæring som det også kalles. Dette betyr at Lucy vil bli stadig flinkere til å svare på spørsmål ettersom medlemmene benytter seg av henne. Hun blir smartere og lærer med andre ord underveis. Lucy er et viktig supplement til våre andre kommunikasjonskanaler.

Man kan stille spørsmål til Lucy ved å klikke på snakkeboblen nederst til høyre på våre hjemmesider. Her kan man enkelt stille boligrelaterte og juridiske spørsmål på norsk. For at Lucy kan hjelpe deg på best mulig måte, anbefaler vi at du stiller korte og konkrete spørsmål. Spørsmål som «Hva er gyldig grunn til å si opp en leieavtale?», kan gjøre nytten!

I dag svarer Lucy godt på mange av de vanligste spørsmålene dere har om ulike temaer knyttet til bolig, og hun lærer nye ting fort. Chatboten vil ikke kunne løse alle juridiske konflikter, men den vil i mange tilfeller kunne gi dere gode og viktige juridiske råd når dere trenger det.

Den vil kunne svare på spørsmål som gjelder de fleste rettsområdene tilknyttet det å eie egen bolig, f.eks. skatt, utleie, nabokonflikter, arv og kjøp og salg av bolig. Lucy kan naturligvis ikke svare på alt, og i de tilfellene oppfordrer vi til å bruke våre andre kommunikasjonskanaler, som jusstelefonen og vårt kontaktskjema for innsending av juridiske henvendelser.

Alle dialoger med Lucy er anonymiserte, og vi oppfordrer våre medlemmer til å ikke gi fra seg sensitive personopplysninger som navn, medlemsnummer og personnummer.

 

 

Jusstelefonen 22477507

Ring dersom du har et juridisk spørsmål. Det er gratis, og for alle medlemmer.

Du kan også sende SMS med kodeordet "juss" til 2007. SMS-tjenesten kan benyttes hele døgnet. Du plasseres da i samme kø, og får svar i kontortiden.

Byggteknisk rådgivning

Som medlem av Huseiernes Landsforbund har du adgang til gratis byggteknisk rådgivning over telefon og e-post.