Utleie av bolig og hytte

Gå til hovedinnhold

Utleie av bolig og hytte

Å overlate en bolig man eier til noen andre kan virke skummelt. Nesten alle utleieforhold forløper imidlertid smertefritt. Det finnes likevel noen farer og feller, og det kan være greit å sette seg inn i regelverket. Vi gir deg tips om husleie, husleiekontrakt, depositumskonto og mye mer.

Skal du leie ut boligen din er det mye du bør tenke på. En del ting man kan gjøre for at utleieforholdet skal gå så smertefritt som mulig.

Dersom du ønsker å øke husleien, vær klar over at husleieloven har strenge regler for når og hvordan leien kan reguleres.

Hvordan avslutter man et leieforhold, og hva bør man være obs på ved oppsigelse eller utkastelse?

Bruk Huseiernes digitale husleiekontrakt for enkel og trygg utleie. Leiekontrakten fylles ut digitalt, og du og leier får den tilsendt digitalt.

Husleieloven har både regler for fastsetting av husleien og for sikkerhetsstillelse i form av depositum og garanti. Her går vi gjennom reglene på en enkel og oversiktlig måte.

For deg som leier ut!

Medlemskap i Huseierne trygger utleieforholdet ditt:

→ Gratis utleiekontrakt og maler
→ Gratis juridisk rådgivning 
→ Gratis kurs om utleietemaer

Bli en trygg utleier for 619 kroner i året!

Ta et kurs med våre eksperter

Huseierne tilbyr alle medlemmer gratis kurs i boligrelaterte temaer. Vi har i årevis holdt kurs landet rundt, men vi tilbyr også digitale kurs som du kan ta når når det passer deg. 

Digitalt kurs

Gratis kurs om skatt på bolig - Utleie

Øistein Olsen Krokmoen er advokat i Huseierne. I dette kurset gir han deg en enkel og grei innføring i skatt ved utleie. Les mer

Digitalt kurs

Gratis kurs om utleie og leiekontrakten

Huseiernes kursansvarlige Geir Engebraaten loser deg gjennom husleiekontrakten, og det du må huske på når den skal fylles ut. Les mer

Fra andre tema