Juridisk rådgivning fra Huseierne

Gå til hovedinnhold

Juridisk rådgivning fra Huseierne

Medlemskapet i Huseierne inkluderer gratis juridisk rådgivning i saker som omhandler bolig og eiendom. Slik kommer du i kontakt med oss!

RING OSS: Du kan ringe våre dyktige juridiske konsulenter for å få svar på enkle juridiske spørsmål.

Spør vår chatbot "Lucy" om råd

Lucy kan hjelpe deg døgnet rundt, året rundt, og er flott å bruke for å få informasjon og råd om hvordan lovverket fungerer, samt tips om hvordan man bør gå frem juridisk i ulike tilfeller. Lucy finner du her.

Chatboten vil ikke kunne løse alle juridiske konflikter, men den vil i mange tilfeller kunne gi medlemmene våre gode og viktige juridiske råd når de trenger det.

Den vil kunne svare på spørsmål som gjelder de fleste rettsområdene tilknyttet det å eie egen bolig, f.eks. skatt, utleie, nabokonflikter, arv og kjøp og salg av bolig.

 

Finn svar på ditt spørsmål!

Huseiernes flinke advokater har svart på tusenvis av spørsmål fra medlemmene. Her har vi samlet gode svar på spørsmål som ofte stilles. Finn svar på ditt spørsmål her! Trykk på tema for å gå videre:

Ring juss-telefonen

Du kan ringe vår juss-telefon med enkle juridiske spørsmål så mye du vil. Ring 22 47 75 07 for å komme i kontakt med våre juridiske rådgivere.

Telefonen er åpen mellom 08.30 og 15.30.

 

Skriftlig saksbehandling i større saker

I større og mer kompliserte saker får medlemmene gratis rådgivning fra advokater ansatt i Huseierne, i inntil én time per år.

Sakene registrerer du ved å logge deg inn på Min side og velge "Mine saker". 

Ut over den gratis rådgivningstimen fakturerer vi 1.875 kroner per time, inkl. mva. så sant vi har kapasitet til å følge opp saken.

Ved skriftlige henvendelser bestreber vi oss på å ha en saksbehandlingstid på 10 virkedager. I perioder kan saksbehandlingstiden bli lenger.

Bistand av våre samarbeidsadvokater

I saker som våre advokater ikke har kapasitet til å følge opp ut over gratistimen, vil medlemmene bli henvist til en av våre samarbeidsadvokater etter avtale. Dette gjelder også saker der et medlem er i konflikt med et annet medlem.

Hos våre samarbeidsadvokater får du:

1/2 times gratis bistand, og deretter
20 % rabatt på vanlig timepris 

Her kan du se oversikt over våre samarbeidsadvokater.

 

Det handler om hjemmet ditt

  • Rabatter på boligrelaterte produkter og tjenester
  • Gratis juridisk og byggteknisk rådgivning
  • Gratis kurs i boligrelaterte temaer
  • Medlemsmagasinet Hus & Bolig
Alternativ tekst

Medlemmer i advokatforeningen

Alle advokater i Huseierne har advokattittel gitt i Norge, og tillatelsen til å drive advokatvirksomhet er gitt av Tilsynsrådet for advokatvirksomhet. Alle advokatene er medlem i Advokatforeningen.

Advokatene har en obligatorisk sikkerhetsstillelse som dekker yrkesansvaret. Sikkerhetsstiller er AIG Europe S.A, Klingenberggt. 4, Postboks 1588 Vika, 0118 Oslo. Sikkerhetsstillelsen er uten geografisk begrensning.

Dersom du mener en av våre advokater har brutt Regler for god advokatskikk, kan du klage til Advokatforeningens disiplinærutvalg. Du kan også klage dersom du mener advokaten krever et urimelig høyt salær. Klageordningen er gratis. For nærmere informasjon klikk her