"Nytt" kjøkken i en fei

Gå til hovedinnhold

"Nytt" kjøkken i en fei

Har du mye annet å bruke penger på enn kjøkken? Det kan likevel bli som nytt i en fei.

Kjøkkenet ditt er i god stand, men du er veldig lei av fargen, eller ser litt slitt ut. Kanskje er det for mørkt, eller umoderne? Da kan et nytt strøk lakk gjøre susen. Har du plassmangel og liten lyst til å slipe, pusse og lakke hjemme? Sjekk etter om du har en industrilakkerer i nabolaget. Finner du ikke det kan du jo spørre din lokale billakkerer.

Slipp billig unna

Nordmenn bruker samlet i underkant av 5 milliarder kroner på kjøkken hvert år. Det er sannsynligvis penger som kunne vært brukt på noe annet. Et nytt kjøkken er en stor investering for de fleste, derfor velger mange å utsette kostnaden litt og prøver heller en fornying.

Ikke så glad i å pusse?

For å få et godt resultat med lakk bør du være glad i å pusse og slipe advarer malermestere. Det bør heller ikke være første gang du lakkerer med en malesprøyte. Derimot er det få underlag som ikke kan lakkes. Sprøytemaling vil være ideelt på ny eller tidligere fabrikkmalt MDF, stabile trematerialer og en del laminater.

Finn en proff

Hvis du er i tvil om resultatet blir bra om du gjør det selv, så fortvil ikke. Stadig flere bedrifter tar på seg pussing og sprøytelakkering av kjøkkeninnredninger, og ved et enkelt søk i Gule Sider på «lakkering kjøkken» får vi opp resultater fra hele landet. Også på Finn.no finner vi bedrifter som utfører denne type arbeid. Fordelen ved å få profesjonell hjelp er selvsagt at resultatet blir deretter. Sjansen er stor for at du slipper store kostnader, samt at du slipper støv, unngår inhalering og mye søl.

God deal

Hos Industrilakkering AS i Vestby har de allerede lakket tre kjøkken denne uka, forteller daglig leder Arne Johny Svennebye Pedersen lettere stresset.

- Det er så stor pågang, og vi er bare to på jobb akkurat nå, sier han og har knapt tid til å snakke med oss.

Pedersen forteller at de både jobber i verkstedet men også hos kunden når kunden ønsker det. Oftest kommer kunden med demonterte fronter som er vasket, så sliper, sparkler, grunner og lakker bedriften dørene før kunden henter og monterer dem igjen hjemme.

Ved å bruke en lakkerer er man sikret godt resultat, og kanskje vil kjøkkeninnredningen overleve mye lenger enn du opprinnelig hadde tenkt, samtidig som du har spart deg selv for en stor utgift. I tillegg bruker de fleste malere samme type lakk som kjøkkenleverandørene.

Hva koster det?

Prisene og tjenestene vil variere hos den enkelte bedrift, derfor er det smart å sammenligne to tjenester når man har mulighet til det. Hos Industrilakkering AS har de en enkel prisliste hvor løse skuffefronter koster 300 kroner, mens vanlige dører fra 30 til 60 centimeter vil koste 400 kroner, og større dører 500 kroner pluss moms.

- I denne prisen får man grunning, sparkling, sliping og to strøk topplakk på begge sider. Det eneste man må gjøre er å demontere frontene og bringe dem til verkstedet, forteller Pedersen.

Hvis du har et kjøkken i god stand vil det uansett bli billigere å fornye det slik enn å kjøpe nytt. 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler