Hva vil du lese om i 2023?

Gå til hovedinnhold

Hva vil du lese om i 2023?

I 2022 var dere opptatt av strøm, arv, skatt, utleie og en rekke store og små tips som kommer godt med som boligeier. Men er det noe du savner hos oss som du vil vi skal skrive om neste år?

MEST LEST I 2022: Det er mange temaer som trekker leserne inn til Huseierne.no, men det er disse ti som er årets mest leste saker.

Tekst: Linda Ørstavik Öberg.

Hele 4.678.468 brukere og 11.953.862 sidevisninger hittil i år (pr. 19/12) er ny rekord, og vi vokser stadig.

Det betyr at aldri før har så mange vært inne på Huseiernes nettsider for å få nyheter, tips, informasjon og inspirasjon som i 2022.

Kanskje noen av årets leserfavoritter har gått deg hus forbi, men fortvil ikke – her får du dem om igjen!

Strømstøtte og fremtidsfullmakt

Året har vært preget av rekordhøye strømpriser, noe som naturlig nok også vises i statistikken over det som er mest lest i 2022.

Saken «Dette får du i strømstøtte» er en sak som har blitt oppdatert gjennom hele året, og med god grunn. Det er nemlig den saken som er mest lest hos Huseierne.

Siden strømstøtten utbetales etter gjennomsnittlig strømpris i ditt prisområde den måneden, synes mange det har vært greit å få en kjapp månedlig oppdatering fra Huseierne på støttesatsene.

På andreplassen finner vi en god gammel klassiker, nemlig saken om hvordan du lager en fremtidsfullmakt. Den kommer godt med om det skulle hende noe med deg eller noen du er glad i.

Med en fremtidsfullmakt på plass, har du bestemt hva som skjer med deg og din økonomi hvis du får en endret hverdag. Det er en viktig trygghet som stadig flere får øynene opp for.

Utleie, skatt og fradrag

Interessen for utleiespørsmål er alltid stor, og 2022 var intet unntak.

Mange av Huseiernes medlemmer leier ut, særlig en del av egen bolig. Så det kommer kanskje ikke som en overraskelse at den tredje mest besøkte siden vår er «Leiekontrakt for bolig»

Som mange vet så tilbyr Huseierne en smart og digital husleiekontrakt. Kontrakten gjør det enkelt, kjapt og trygt å leie ut, og er veldig populær.

Saken om «Fradrag ved utleie av bolig» var også veldig populær i 2022, og snek seg inn på en god sjetteplass.

Skatt er også alltid populært lesestoff som Huseierne har god veiledning og hjelp på, og også i år har dere søkt mye på dette temaet.

På syvendeplass finner vi «Skatt på salg av bolig», og den tiende mest leste saken er «Skatt ved utleie av egen bolig»

Bygge selv, nettleie og strøm

Akkurat nå er det snø på bakken i store deler av landet, og juleroen har senket seg i de tusen hjem. Men når det blir varmere i lufta igjen, begynner mange å tenke på hva de vil - og ikke minst hva de kan gjøre på egen tomt.

Derfor er det ingen overraskelse at vår fjerde mest leste artikkel på nett i 2022 tar for seg 7 ting du kan bygge uten å søke. I artikkelen gir Huseiernes ekspert gode råd til alle som vil sette opp blant annet garasje, uthus og terrasse, og den er godt lest hvert eneste år.

Strøm har som sagt opptatt dere lesere i år, men det er ikke bare de høye strømprisene som har engasjert. Ny nettleie har også vært en het potet, og mange synes det er vanskelig å forstå og forholde seg til effekt, kapasitetstrapper og energiledd.

Det vises også på mest lest-listen. På femteplass ligger saken «Slik blir din nettleie fra 1. juli» og på åttendeplass får du svar på det alle lurte på når ny nettleie ble innført, i saken «Prisene for den nye nettleia er klar: Dette må du betale der du bor»

Stor variasjon i temaer

Topplisten har med andre ord stor variasjon i temaer, og saker om samboerkontrakt, kommunale avgifter, skattemelding og eiendomsskatt er også mye lest.

I tillegg til saker med tips og råd, som «Slik holder du edderkoppene unna», «Når på døgnet er strømmen billigst» og «Hvor mye kan jeg låne i 2022 – dette betyr 5 ganger inntekten»

På niendeplass har det sneket seg inn en nykommer, nemlig at «Lysstoffrør forbys». Mange har slike installert, og lurte naturlig nok på om de nå måtte bytte ut alle.

Vi vil gjerne høre din mening

Også i 2023 vil Huseierne være her for deg, uansett hva slags informasjon og hjelp du søker rundt boligen din. Fellesnevneren er også slagordet vårt : «Det handler om hjemmet ditt»

Målet er at vi hele tiden skal oppdatere deg på hva som skjer, hvordan vi jobber med og for dine interesser som boligeier – men også bidra med godt lesestoff til både nytte og hygge.

Er det noe du savnet i 2022, eller noe du vil lese mer eller mindre om i 2023? Tips oss gjerne.

I mellomtiden ønsker vi i Huseierne deg og dine en riktig god jul og et godt nytt år!

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler
Huseiernes politiske medarbeidere sammen med miljøvernminister Bjelland Eriksen

Nye tall viser: Kraftig økning i kommunale avgifter de neste årene

Les mer