Fradrag ved utleie av bolig

Gå til hovedinnhold

Fradrag ved utleie av bolig

Du kan trekke fra utgiftene du har til utleie når du må betale skatt av leieinntektene. Her får du de viktigste fradragene ved skattepliktig utleie av bolig.

·ca. 2 minutter lesetid

Mann sitter ved kjøkkenbordet foran PC.

Skatt av netto leieinntekt

Leier du ut en bolig du ikke bor i selv, er du pliktig til å betale skatt av leieinntekten. Men du skal bare betale skatt av netto leieinntekt, det vil si det du sitter igjen med etter at alle kostnadene dine er trukket fra.

Det er derfor viktig at du trekker fra utgiftene du har hatt til utleien gjennom året. Eksempler på dette kan være vedlikehold eller inspeksjonsreiser. I listen under finner du en oversikt over hva du kan trekke fra når du leier ut. Trykk på pluss-tegnet for nærmere beskrivelse av hvert punkt.

Skattesatsen for 2023 er på 22 prosent.

Dette kan du fradragsføre

 

Som medlem i Huseierne får du gratis kurs om skatt ved utleie

 

Slik fører du fradragene i skattemeldingen

Fradragene fører du inn i en interaktiv oversikt på den elektroniske skattemeldingen.Skjemaet er integrert i den elektroniske selvangivelsen. 

Når får du ikke fradrag?

Du har ikke alltid rett på fradrag ved utleie. Dette gjelder særlig:

  • Skattefri utleie av egen bolig.
  • Korttidsutleie innenfor «standardregelen»
  • Utleie av hytte innenfor «standardregelen»

For de to siste er dette når du leier ut litt. Da er de første 10.000 kronene skattefrie, og deretter skatter du for 85 prosent av inntektene. Du får ikke mer fradrag da. Les mer om reglene ved å klikke på lenkene.

Selskap og næringsdrivende

Selskap og næringsdrivende skal fra og med inntektsåret 2023 ikke lenger benytte skjemaet RF-1189. Opplysninger du tidligere rapporterte i dette skjemaet, skal du nå oppgi i skattemeldingen eller næringsspesifikasjonen. Mer informasjon finner du på Skatteetatens nettsider:

Skattemelding for lønnstakere og pensjonister
Skattemelding for enkeltpersonforetak
Skattemelding for selskap

Bli en trygg utleier for kun 619 kroner i året

Som medlem i Huseierne får du blant annet gratis utleiekontrakt, gratis depositumskonto i Storebrand, juridisk rådgivning om alt du lurer på rundt utleie og gratis kurs.

Nysgjerrig på hva mer du får i medlemskapet?

Fra juridisk veiledning til rabatter og politisk arbeid, vårt medlemskap gir deg mer enn du kan forestille deg.