Fradrag ved utleie av bolig

Gå til hovedinnhold

Fradrag ved utleie av bolig

Du kan trekke fra utgiftene du har til utleie når du skal betale skatt av leieinntektene. Her er de viktigste fradragene ved skattepliktig utleie av bolig.

Du kan trekke fra vedlikehold som maling når du leier ut. Her ser du resten av fradragene du kan få når du må skatte av utleien.

Hovedregelen er den inntekten du får ved å leie ut er skattepliktig. Men du skal bare betale skatt av netto leieinntekt. Altså det du sitter igjen med etter at alle kostnadene er trukket fra.

Derfor er det viktig å trekke fra de utgiftene du har hatt til utleien gjennom året. For eksempel vedlikehold som maling (bildet), og inspeksjonsreiser. Under ser du en full liste over det du kan trekke fra når du leier ut.

 

Fradraget verdt 23 prosent på skattemeldingen for 2018

Skatten tilsvarer skattesatsen multiplisert med det du sitter igjen med etter fradragene. Du kan enkelt forklart fradra alle kostnader som knytter seg til utleieboligen.

Skattesatsen for 2019 er på 22 prosent.

NB: For 2018 var satsen på 23 prosent. Dette er det som gjelder for deg som skal fylle ut skattemeldingen (selvangivelsen) for 2018 som skal leveres våren 2019.  Satsen for 2017 var på 24 prosent. 

Trenger du rådgivning: Medlemmer i Huseierne kan kontakte våre jurister for å få hjelp til boligrelaterte spørsmål. Ta kontakt i dag!

Ikke medlem? Bli medlem i dag og still spørsmål! Les mer her!

 

Hva kan du få fradrag for ved utleie?

Nedenfor finner du en oversikt over de viktigste fradragene når du leier ut bolig skattepliktig.

Fradragene føres i skjemaet RF-1189 som skal fylles ut når du har skattepliktig leieinntekter. Skjemaet er integrert i den elektroniske selvangivelsen. Du finner direktelenke til skjemaet hos Skatteetaten her.

Inntekter etter fradrag (det RF-1189 omtaler som "overskudd") skal føres i skattemeldingens post 2.8.2.

Vi hjelper deg:

Jusstelefonen 22477507

Ring dersom du har et juridisk spørsmål. Det er gratis, og for alle medlemmer.

Du kan også sende SMS med kodeordet "juss" til 2007. SMS-tjenesten kan benyttes hele døgnet. Du plasseres da i samme kø, og får svar i kontortiden.

Send inn et juridisk spørsmål

Våre medlemmer får gratis juridisk rådgivning i saker som gjelder bolig og eiendom. Her kan du sende inn en sak skriftlig.