Dette leste vi så langt i 2019

Gå til hovedinnhold

Dette leste vi så langt i 2019

Hage, skadedyr og juss har vært populære temaer i 2019, men den mest leste artikkelen handler om noe helt annet. Kan du gjette hva som har vært den mest populære artikkelen så langt i år?

For hva var det egentlig som bragte leselysten mest frem hos våre lesere så langt i 2019? Interessen for hvordan man ikke skal lagre ved hadde vi i redaksjonen ikke forutsett at skulle være så stor. Men – tilfellet er at saken som handlet om det er skadelig å lagre ved inne hevet nok øyebryn til at dette så langt i 2019 er den mest leste artikkelen på våre nettsider.

Artikkelen peker på at det ikke bare er flott å lagre veden inne. Du drar også med deg mye rusk og rask som pollenresten, gammelt utestøv og muggsopp med deg inn. Dette kan føre til at inneklimaet blir dårlig. I følge Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF) burde du begrense deg til å ha den veden du planlegger å bruke innendørs. Resten bør lagres ute. Allergiske reaksjoner er ikke uvanlig dersom du lagrer mye ved inne.

Engasjerende temaer

Hus & Bolig har satset hardt på å være det ledende nettstedet med fokus på temaer som handler utelukkende om bolig og eiendom. Vi prøver å skrive variert og informativt om alle aspekter ved å eie bolig og eiendom. De fem mest populære temaene blant våre lesere var:

1) Hage

2) Juss

3) Skadedyr

4) Økonomi

5) Utleie

Skadedyr engasjerer

Vi er opptatt av helse og trivsel. At vedsaken var populær handler nok om at vi alle begår «synden» ved å lagre ved inne, og det omhandler både helseaspektet og trivselsaspektet. Et annet tema som berører de samme følelsene i oss er skadedyr. Det siste året har vi behørig dekket det meste som kan skrives om skjeggkre. Vi har ikke bare kastet oss på en bølge, men vi har levert det våre lesere gir oss signaler om at de ønsker å lese.

Derfor var det kanskje ikke overraskende at saken om hvordan man ser forskjell på skjeggkre og sølvkre skulle skape mye trafikk. Det er vanskelig å se forskjell, og ekspertene forteller at ettersom skjeggkre tåler mer og trives bedre enn sølvkre, kan det godt være at det faktisk er skjeggkre og ikke sølvkre du har. Uansett er det viktig å se forskjell på dem, og det har vi så godt det kan gjøres prøvd å oppklare for dere.

Men når man ført har sett forskjell vil man gjerne også få en løsning på hvordan man kan løse problemet. Til tross for at ekspertene mener at vi har en hysterisk holdning til problemet, og at de knapt kan kalles for skadedyr er det altså gode råd for hvordan man blir kvitt dem som er blitt googlet tredje mest i første halvår i 2019.

Slik får du utleiebolig

Utleie i egen bolig er noe som engasjerer mange, og det er kanskje fordi mange der ute vet at dette er noe som er ekstremt gunstig med tanke på at du er unnlatt beskatning dersom markedsverdien av uteleieenheten er lavere enn delen du selv bor i. Mange har hybel eller en selvstendig boenhet som de ønsker å leie ut. Det som er helt sikkert er at dette er gode penger tjent fordi det er så gunstig beskattet.

Derfor er det også mange av dere som har vært interessert i hvordan man gjør om deler av boligen til en utleieenhet, og hvilket lover og regler som gjelder. Advokat Anders Leisner i Huseierne guider oss gjennom lovverket og sørger for at leserne ikke går i feller som kan koste dyre skattekroner.

Kostbar oppvarming

Om det er smart eller dumt å bruke varmekabler i gulvet fattet lesernes interesse. Så mye at det faktisk det ble en av de mest leste artiklene på husogbolig.no i denne perioden. Det er ingen tvil om at varmekabler gir en helt egen komfort, spesielt på kalde gulvtyper. Derfor prøvde vi å gi leserne våre et svar på om varmekabler er kostbar oppvarming eller ikke.  

Men at strøm koster er vel neppe noen overraskelse, og derfor er det kanskje ingen overraskelse at saker om elbiler går bra.

Den siste saken vi skal omtale i denne artikkelen var saken vår om at elbileiere betaler for lite når de lader på fellesanlegget i sameier og borettslag. Mange sameier tar så lite som 100 kroner i måneden for at beboerne skal kunne leie. En sjekk som Hus & Bolig gjorde viste at den reelle prisen for lading er mye høyere enn hva kanskje tidligere har antatt.

Dersom du til enhver tid lurer på hvilke artikler som er de mest leste på nettsidene våre finner du vår boks med «Mest lest» øverst i alle artikler.

Da håper redaksjonen på at vi fortsetter å ha deg som leser også inn i det neste halvåret og godt ut i de neste årene som kommer.

God sommer, redaksjonen.

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Reparér hakk og riper med voks

Les mer