Disse ti artiklene leste du i 2018

Gå til hovedinnhold

Disse ti artiklene leste du i 2018

I året som gikk var det særlig det nye skadedyret skjeggkre som fikk oppmerksomhet, men i oversikten over de mest leste artiklene for året ser vi at dere lesere er opptatt av svært variert innhold.

Vi kan trygt konstatere at 2018 var det året da skjeggkre kom på alles lepper. Artiklene om dette nye og ukjente skadedyret har preget nyhetsbildet, og Hus & Bolig er intet unntak. Foruten ugreie skadedyr har dere lesere fattet stor interesse for blant annet en snedig aprilspøk, skattemeldingen, beising av terrasse og flere andre godbiter som følger i listen under.

Årets mest leste sak handlet selvsagt om at skadedyret skjeggkre sprer seg i rekordfart. I tillegg til at vi informerte om skadedyret prøvde vi også å løse problemet ved å fortelle dere hvordan du kan unngå å få dem hjem. For de som allerede har opplevd å få skjeggkre skrev vi også om hvordan man kan holde bestanden nede, slik at det faktisk ikke trenger å bli plagsomt. I tillegg advarte vi dere mot falske løfter om bekjempelse.

Årets nest mest leste sak skulle vise seg å nå store høyder basert på lesernes frykt for nye ukjente skadedyr. I årets aprilspøk advarte vi mot det nye krympedyret som gjemmer seg i klesskap og krymper bunader og annen finstas. Mange klikket, og de aller fleste fikk seg en god latter. Vi takker for at våre lesere setter pris på god humor!

På tredjeplass finner vi en sak fra desember i 2017, som handler om utleiedel i egen bolig. Hvis du vil etablere en selvstendig boenhet i boligen, for eksempel i sokkeletasjen for å leie den ut, må du søke kommunen.

På fjerdeplass kom en av våre mange gode saker om kjærringråd. Dette er et ord Facebook ikke liker at vi bruker, men dere liker å lese sakene. Overraskende mange ville vite mer om hvordan man skal pusse messing og kobber.

På plass nummer fem kommer en av våre tunge skattesaker fra starten av året. Når selvangivelsen skal leveres er et definitivt populært å få fem gode skattetips til boligeiere.

På plass nummer seks er vi tilbake i dyrenes verden, og om vepsen er en plage eller et skadedyr kan vel diskuteres, men at dere er opptatt av å lese om hvordan dere kan bli kvitt innpåsliten veps er redaksjonen klar over. I år som i fjor og forfjor googles det masse om hvordan denne irriterende skapning kan holdes på avstand.  

På syvendeplass har vi nok en sommersak. Når du endelig er blitt kvitt vepsen kan det kanskje være på tide å beise terrassen. Dette er noe nordmenn stadig må gjøre og det er sikkert derfor dere til stadighet søker etter et godt tips til hvordan du kan beise terrassen på 1-2-3.

På åttendeplass er vi tilbake i skattens og selvangivelsens rike. Mange av dere leier sannsynligvis ut bolig og dersom du skatter av inntekten er det viktig å få med seg de rette fradragene. Penger spart er penger tjent.

På niendeplass lurer den «snille» lillebroren til skjeggkre seg. I forbindelse med den voldsomme interessen for den kjipingen har dere også søkt etter råd for hvordan man kan bli kvitt sølvkreet. Dette kreet er mindre, trenger mer fukt for å trives og klatrer heller ikke på vegg – det er heller ikke ansett for å være et skadedyr.

På plass nummer ti og den siste artikkelen vi skal omtale kommer en liten sak om edderkopper. Araknofobi, edderkoppskrekk, er ganske vanlig blant folk og denne saken gikk sin seiersgang på Facebook, hvor dere delte den til skrekk og gru for venner og bekjente, som helt sikkert var interessert i å lese om hvordan man unngår å få edderkopper i huset.

Mer fra Huseierne

Se alle artikler
Huseiernes politiske medarbeidere sammen med miljøvernminister Bjelland Eriksen

Nye tall viser: Kraftig økning i kommunale avgifter de neste årene

Les mer