Mest lest på nett i 2019

Gå til hovedinnhold

Mest lest på nett i 2019

Har du fått med deg fjorårets mest populære artikler fra Huseierne?

Tekst: Rikke Åserud

Tallenes tale er klar: Aldri før har så mange lest så mye på Huseiernes nettsider som i 2019. I løpet av året hadde nettsidene tre millioner brukere og over 9 millioner sidevisninger. Interessen for alt fra juridisk stoff til hage, skadedyr og økonomi – for å nevne noe – har vært formidabel. 

For deg som er usikker på om du har fått med deg de populære godbitene, har vi gjort en liten oppsummering av fjorårets mest leste artikler på Huseierne.no. 

 

Ved, sølvkre og bygging

Det er en artikkel om ved som står øverst på pallen som fjorårets mest leste artikkel på Huseierne. Den handler om at det kan være Skadelig å lagre ved i stua: Du kan nemlig forvente at all veden du tar inn har muggsopp, men soppsporene kan være bittesmå og vanskelig å se med det blotte øye. - Mange reagerer på pollenrester, gammelt utestøv og muggsopp fra veden. Derfor skal du ikke ta inn mer ved enn strengt tatt nødvendig, sier fagsjef for inneklima i NAAF, Kai Gustavsen, til Huseierne i artikkelen.

På en god andreplass over våre mest populære artikler, finner vi Gode råd: Hvordan bli kvitt sølvkre. Sølvkre er en ufarlig, liten sølvglinsende tass som ofte finnes på badegulv og i kjellere – og som dessverre kan indikere at du har et fuktproblem.

Den beste metoden for å fjerne sølvkre er å skape et tørrere inneklima, men også tørr rengjøring og fjerning av smuler og annen sølvkre-mat kan virke positivt, står det i artikkelen.

Lurer du på hva du kan bygge uten å søke? I så fall er du ikke alene. Vår tredje mest leste artikkel på nett i 2019 tar for seg Disse 7 tingene kan du bygge uten å søke. I artikkelen gir Huseiernes advokat Per Christian Nordal gode råd til alle som vil sette opp garasje, uthus, terrasse, levegg og lignende.

 

Utleie, messingpuss og edderkopper

Interessen for utleiespørsmål var stor i 2019. Ikke bare ble Huseiernes solide husleiekontrakt lastet ned av våre medlemmer over en lav sko, men også artiklene om utleie ble lest av svært mange. Aller mest populær blant disse var artikkelen som tar for seg Utleiedel i egen bolig, hvor Huseiernes advokat Anders Leisner redegjør for hva som kreves av boligen dersom du vil leie ut en del av den.

Videre nedover topp-ti listen vår finnes et par nyttige Slik-artikler: nemlig Slik pusser du messing og kobber, som tester ulike miljøvennlige måter å rengjøre de moderne metallene, samt Slik unngår du edderkopper i huset.

(Så får vi håpe at de av våre lesere som vil bli kvitt sølvkre ikke også vil unngå edderkopper i huset - edderkopper spiser nemlig sølvkre, og kan dermed være fine små hjelpere å ha med på laget i kampen mot kre.)

 

Trær, boligkjøp, eddik og arv

Vet du når du bør klippe ned epletreet i hagen? Dette er det tydeligvis en hel del som lurer på, for artikkelen Frukttrær: Når skal de beskjæres? var den sjuende mest leste artikkelen vår i 2019. Mange ønsket også nærmere informasjon om egenkapitalkravet ved kjøp av bolig, og fant forhåpentligvis svar på sine spørsmål i artikkelen Egenkapital ved kjøp av bolig – så mye må du ha i 2019.

Nest nederst på topp-ti-listen finner vi en artikkel om at Eddik er et fantastisk universalprodukt, som blant annet kan brukes til rengjøring av termoser, persienner og rustfritt stål.

På tiende plass er en artikkel som handler om Ny arvelov fra 2021 – dette må du vite. At en slik artikkel har fått mye trafikk gjenspeiler den store interessen våre medlemmer har for alt som har med arv, fremtidsfullmakt og overføring av eiendom å gjøre.

Alle sider av hjemmet

Det handler om hjemmet ditt er et slagord vi bruker her i Huseierne, og den store variasjonen i våre mest populære artikler og temaer viser at det virkelig handler om alle sider av hjemmet når våre medlemmer og potensielle medlemmer søker informasjon.

Også i 2020 vil Huseierne være her for alle som søker informasjon om bolig og boligrelaterte spørsmål, og forhåpentlig kunne bidra med enda mer stoff til både nytte og hygge – så her er det bare å lene seg tilbake og glede seg!

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Hvor mange kan du leie ut til?

Les mer

Gull på loftet

Les mer