Først av alt, når det er nasjonaldag så trenger man virkelig ikke å spare på noe. Vi feirer det herlige landet vårt, og man kan godt slå seg løs med litt mer pynt enn ved den tradisjonelle julemiddagen.

Dessuten er dette også barnas dag, og de elsker flagg, farger, ballonger og glitter.

Så kjør på med blomster og pynt, det er ingenting som får opp humøret som litt farger.

Fargefest

Litt sløyfebånd kan brukes til så mangt.Litt sløyfebånd kan brukes til så mangt.

Mai er sesongen for selskaper og feiringer av alle slag, og 17. mai er selve prikken over i-en.

Uansett om det er bare deg og de nærmeste, eller om du skal diske opp med skikkelig champagnefrokost for hele vennegjengen, så er det alltid greit med litt tips og inspirasjon.

Det enkle er ofte det beste, og det trenger virkelig ikke å koste en formue å pynte.

De fleste har et fint service liggende, og ikke minst flagg. Kjøp inn noen spreke servietter, friske blomster, kubbelys og diverse til å sette på bordet. Kvister og kongler fungerer også, og du kan fine mye fin pynt i naturen.

Konfetti kan du lage selv eller kjøpe for en billig penge, og sløyfebånd kan brukes på glass lys, blomstervase, stoler eller det du måtte ønske.

 Finnes regler

Bare fantasien setter grenser for hvordan du kan dekke bordet.Bare fantasien setter grenser for hvordan du kan dekke bordet.

Som for det meste annet, så finnes det også regler for hvordan du skal dekke et skikkelig festbord korrekt.

Men merk deg at alt dette er veiledende, ikke vær redd for å gjøre ting litt utradisjonelt hvis du ønsker det.

17. mai-bordet trenger ikke være like stivt som i bryllup og konfirmasjon, så det er ingenting i veien for å leke seg litt.

Så hvis du vil ha det litt mer formelt, og ikke vil skuffe verken tradisjoner eller bestemor, kan du følge disse enkle retningslinjene:

* Ikke sett tallerkenene for nært hverandre eller for nært bordkanten.

* Kuverttallerken settes på venstre side.

* Nytt glass for hvert skifte av drikke, settes på linje i den rekkefølgen de skal brukes. Glass brukes med andre ord fra høyre mot venstre.

* Vannglass settes helt til høyre eller litt bak vinglassene.

* Gaffel til venstre og kniv til høyre, og knivblad inn mot tallerkenen.

* Gaffel eller skje til desserten legges vannrett over tallerken. Skjeens skaft til høyre, gaffel til venstre.

* Hvis du har flere retter og flere bestikk, legg de i den rekkefølgen de skal brukes. Altså bestikk til første rett ytterst osv.

Uansett hvordan du velger å gjøre det, god mat, god stemning og sosialt blir det uansett.

Hurra!