Snart kommer Hus&Bolig til din postkasse

Gå til hovedinnhold

Snart kommer Hus&Bolig til din postkasse

Det er mye å glede seg til å lese i utgave nummer 2 av Hus&Bolig, både for deg som er handy, hageglad eller interessert i juss! Vi gir deg noen innblikk.

Huseierne har protestert kraftig mot økt boligbeskatning og har blitt hørt!

I dette bladets lederartikkel, sier redaktør i Hus&Bolig, Nina Granlund Sæther, at Skatteutvalget som i sin tid ble nedsatt av Solberg-regjeringen, ikke tar hensyn til vanlige folks skatteevne ved å foreslå økt boligbeskatning, noe Huseierne har protestert kraftig mot. 

I etterkant av at bladet ble sendt i trykken, har finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) gjort som Huseierne anbefalte og puttet forslaget om ny statlig boligskatt i skuffen hvor det hører hjemme.

Samboere må ta grep

I denne utgaven av Hus&Bolig vil du få et skikkelig innblikk i hvordan du, dine barn eller barnebarn unngår de vanligste fallgruvene i et samboerforhold.

The Voice deltager Lill Regine Skaug og samboer Victoria Blikstad Mæhlum har nettopp kjøpt seg felles bolig, og det er mange ting de må tenke på, for lovverket beskytter ikke samboere slik det beskytter ektepar.

Bygge noe selv?

Huseiernes egen bygningsrådgiver Anders Stensrud deler sin kunnskap med deg! Har du for eksempel planlagt å sette opp en enkel støttemur i hagen? Han tegner og forklarer.

Kanskje er du plaget av støy fra naboene i rekkehuset eller i blokken du bor? Da kan bygningsrådgiveren fortelle deg om mulighetene for lyddempende tiltak.

Vår i anmarsj!

Nå som våren endelig er i anmarsj, og de fleste snart kan starte hagesesongen, vil du få mye inspirasjon i denne utgaven.

Klematis er vakre, klatrende blomster og en skikkelig diva i hagen. I bladet får du vite hvordan du lykkes med planten.

Er du kanskje så heldig å ha en lun hage innenfor klimasone H3-H4? Da kan du plante det vakre japankirsebærtreet som er overveldende i blomstring.

Drømmer du om å være den perfekte pizzaiolo for familie og venner i sommer? I bladet finner du eksempler på små flyttbare ovner, eller sparetipset som forteller hvordan du kan bruke utegrillen til å steke pizzaen.

Unngå krangling om familiehytta

Har dere en familiehytte som hele familien er glad i? Advokat i Huseierne og spesialist i arv, Marianne Aarbakke, anbefaler å planlegge for hva som skal skje med eiendommen i fremtiden, og gir deg svar på spørsmål mange stiller seg om arv, deling, særeie eller forkjøpsrett blant annet.

Er du utleier, eller har mulighet til å leie ut?

Mange flyktninger fra Ukraina trenger nå et trygt sted å bo, og mange kommuner trenger tilbud. Vi forteller deg hvordan du går frem.

Leier du allerede ut, for eksempel flere hybler, bør du vite at det er en begrensning for hvor mange du kan leie ut til i en bolig.

Dette og mye mer kan du lese om i utgave 2 av medlemsbladet Hus&Bolig dersom du er medlem i Huseierne.

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Blir ingen solskatt for boligeiere

Les mer

Spar tusener på nytt tak!

Les mer

Lad elsparkesykkelen med vett

Les mer