Slik sikrer du hytteverdiene

Gå til hovedinnhold

Slik sikrer du hytteverdiene

Når du forlater hytta etter etter ferien kan det være lenge til du kommer opp neste gang. Følg våre ti råd for å sikre eiendommen.

 

1) Husk ekstralås på terrassedøren

- Kjeller- og terrassedører er spesielt utsatt for innbrudd fordi de ofte er dårlig sikret. De fleste terrassedører kan utstyres med sylinderlåser.

2) Sikre vinduslistene med enveisskruer

- Mange vinduslister kan enkelt skrus ut fra utsiden. Bruker du sikringsbeslag og enveisskruer må tyven knuse vinduet for å komme inn.

3) Fjern stigen

- Stiger bør gjemmes, eventuelt låses fast.

4) Fjern verktøy

- Verktøy som kan brukes til å komme inn i hytta bør ikke ligge fremme.

5) Monter sikkerhetslåser

- Halvparten av alle tyverier skjer gjennom døren. Monter forsikringsgodkjente sikkerhetslåser på alle ytterdører. Det sikreste er å ha to låser på hver dør.

6) Bruk nøkkelsafe

- Det første stedet en tyv leter etter en nøkkel er under matten, over døren, i blomsterpotten eller i postkassen. Overlat heller reservenøkkelen til en god nabo, eller skaff en forsikringsgodkjent nøkkelsafe.

7) Dropp utstillingsvindu

- Bruk ikke stuevinduene som utstillingsvindu for sølvtøy, antikviteter og andre lettomsettelige varer. Trekk gjerne for gardinene.

8) Monter alarm

- Alarmselskapene har gjerne egne pakker for hytter. Hytter med innbruddsalarm utsettes sjeldnere for innbrudd enn hytter uten. Alarmen bør være tilknyttet en alarmsentral og du bør ha et klistremerke på vinduer og dører som advarer tyven.

9) Monter karmlåser

- Låsbare vridere eller karmlåser gjør det også vanskeligere å komme inn. Selv om tyven knuser vinduet, vil han fremdeles ikke kunne åpne det. Han må krabbe gjennom knust glass og risikerer å skade seg.

10) Benytt gode naboer

- Avtal med hyttenaboene at man tar en kikk på hverandres hytter når man ser at andre ikke er til stede. Da oppdager man innbrudd eller eventuelle skader mye raskere, og skadeomfanget kan begrenses.

Visste du at medlemmer i Huseierene får opptil 40 prosent rabatt på byggevarer?

Mer fra Huseierne

Se alle artikler