Smarte ting til hytta

Gå til hovedinnhold

Smarte ting til hytta

Ikke alle har nybygde, moderne hytter. Noen sverger til den enkle stilen, men det betyr ikke at den bør være helt ribbet for smarte løsninger. Hus & Bolig har vært på shopping.

Vi har funnet smarte ting til hytta for deg som har det enkelt

Ring hytta varm

Har du strøm på hytta så behøver ikke de første timene etter ankomst å være iskalde. Sørg for å skaffe noen panelovner (opptil fem) på maksimum 3 500 W, og koble til en Vera GSM Maxi som er Plug & Play. Fire ekstra noder kan kobles til for andre enheter. En innebygd temperaturføler kan stilles inn på ønsket temperatur, eller av/på. Den maksimale avstanden mellom sentralenheten og de eventuelle ekstra nodene er 30 meter. Sentralenheten har også frostvakt og strømbruddalarm, og den gir temperaturavlesning ned til -10 grader. Enheten kan styres via SMS, internett eller via en app som krever et abonnement. SIM-kort følger med. Pris kr 1 490. Ekstra node kr 550 per stykk.

Visste du at medlemmer i Huseierene får opptil 40 prosent rabatt på byggevarer?

La barna kløyve opptenningsveden

Glemte du å kappe opptenningsved sist du var på hytta? Den farlige øksa kan du bare glemme. Deleger noe av jobben uten frykt for skade, og la barna hjelpe deg med å kløyve opptenningsveden. Gi dem en hammer, og la dem bruke vedkløyveren. Kløyveren som er produsert i Australia av høykvalitets støpejern, er laget for å holde i mange år. Diameter på sikkerhetsringen til kløyveren finnes i 16,5 cm eller 22 cm, og den har en garanti på fem år. Skru den fast i en hoggestabbe, så står den trygt. Pris for den lille modellen er kr 1 150, den store modellen koster kr 1 900. Når du har fått fyr på peisen, eller i ovnen, sett en varmespreder på den.

Strømløs vifte

En varmespreder er en strømløs vifte som drives av varme og fordeler den rundt i rommet. Sett den rett på vedovnen eller peishylla så vil den starte automatisk når ovnen når 50 grader. Den lille, smarte viften vil redusere oppvarmingstiden. Pris kr 990.

Så var det den snøen da. Er hyttetaket nedlesset av snø?

Måke taket med beina på bakken

Å måke snø fra taket kan være en ekstremsport. Kvier du deg for å klatre opp i frykt for å falle ned? Taksnømåkeren fra Avalanche kan løse det problemet fordi du kan stå på bakken. Den har liten vekt, og du gjør jobben på trygg grunn. Måken har hjul til skånsom behandling av taket, glideduk behandlet med silikon som snøen sklir av på, og et skaft i glassfiber på 5 meter. En forlenger kan også kjøpes i tillegg. Pris kr 2 075.

Nå har du måket snøen, hytta har blitt varm, og du er kanskje litt sulten? Ristet brød smaker godt og lukter godt. Du har ikke brødrister, men du har gassbluss?

Brødrister for gassbluss

Det er plass til fire brødskiver av gangen, og den kan pakkes sammen til størrelsen på en tallerken. Brødristeren er produsert i rustfritt stål og settes på et gassbluss eller primusen på tur. Når brødskivene er ferdig toastet på én side, snus de. Pris kr 130.

Smart lys

Kvelden er kommet og sola har gått ned. Kanskje har du noen mørke kroker? SunBell Smart solcellelampe er en norskdesignet lampe med integrert mobillader. Den kan du ta med overalt, bruke som lykt eller lampe. Du lader den i solveggen på dagtid, eller bak på sekken på tur. Solcellepanelet vil også lade dersom det plasseres på innsiden av et vindu vendt mot sola. Kan lades med 230 V strøm, i bilen eller fra solcelleanlegget med adaptere som ekstrautstyr. Fra kr 699.

Mer lys

Har du telys liggende? Joi LED-lampe benytter seg av temperaturforskjeller for å lage strøm. Lampen gir 18 ganger så mye lys som tilført energi (ett te-lys). Den er enkel og lett å bruke og fungerer like godt ute som inne. Lampen lyser så lenge telyset brenner. Pris kr 1 499.

Utemøbler hele året

Kanskje har du verken tid eller lyst til å vedlikeholde utemøblene. Log, de vedlikeholdsfrie utemøblene i bærekraftig cedertre fra Canada kan være løsningen. Tresorten som benyttes er spesielt godt egnet til utemøbler fordi den både er vedlikeholdsfri og tåler et værhardt klima. Med tiden vil treet naturlig gråne. Den forventede levetiden er minimum 30 år. For hvert tre som hugges, plantes to nye. Det finnes mange forskjellige modeller, men den avbildede sittegruppen koster rundt 15 000 kroner.

Mista nøkkelen igjen?

Heng opp en nøkkelsafe med kodelås på hytteveggen, så slipper du å lete etter den neste gang du skal på hytta. Du definerer din egen 4-sifrede kode. Pris kr 460.

God tur!

kgd@huseierne.no

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Kraftig økning i kommunale avgifter

Les mer