Eksklusivt fuglehus leies ut

Gå til hovedinnhold

Eksklusivt fuglehus leies ut

Nyoppført villa sentralt beliggende i Lørenskog leies ut for sommeren. Bill.mrk. «God plass»

Ingen byggesøknad som har koster flesk, ingen krav til bæreevne og stabilitet, isolasjonstykkelse og u-verdier eller brannsikkerhet og rømningsveien – likevel kan beboerne snart ønskes velkommen til et splitter nytt bygg i Lørenskog.

Bitt av fuglehusbasillen

Det har blitt mange timer i hobbyrommet i kjelleren for å få ferdig det nye fuglehuset – inspirert av Mummitrollets blå tårnhus. Nå er det nesten klart. Bare verandaen på siden mangler.  Det begynte med et fuglehus han laget i presang til foreldrene, forteller Ole Siggerud. Moren hadde ønsket seg et fuglebrett.  

– Det er ikke alltid så lett å vite hva man skal gi bort til jul og bursdager. De fleste har jo alt. Da er det hyggelig å kunne gi bort noe man har laget selv, mener han.  

SNART FERDIG: En liten veranda på siden mangler – og så må huset overfaltebehandles så det tåler å stå ute.SNART FERDIG: En liten veranda på siden mangler – og så må huset overfaltebehandles så det tåler å stå ute.Fuglehuset fikk spiss takvinkel, dør og vinduer – og et strøk med maling. Så fint ble det at kona Helle sporenstreks bestilte maken. Det var ikke nei i hans munn, for dette var jo virkelig morsomt. Så da laget han et enda mer avansert hus.  

– Jeg bruker mye tid på de små detaljene, forklarer han. – Mye kunne vært gjort enklere, men det er jo morsomt å gjøre det ordentlig når jeg er i gang.

500 ispinner

Detaljene i det siste byggeprosjektet har han brukt ekstra mye tid på. Taket er for eksempel laget av 1 000 halve ispinner. Hver og en er limt behørig fast. Heldigvis er det mulig å kjøpe ispinner uten is.  Hver eneste stein i pipa er spikket ut med kniv, likeså detaljene i grunnmuren. Veggpanelet av eik er festet til en bunn av finér. Det er viktig å velge gode materialer når det er så smått, helst uten kvist. I vindusomrammingene og detaljene rundt inngangsdøra har Ole brukt bjørk. Hvert vindu består av 11 deler, så han var glad da han endelig var ferdig dem.  

– Kommer det fukt inn, vil materialene svelle, så jeg er helt nødt til å finne en lakk eller overflatebehandling som kan bevare materialene, påpeker han.  

Det var Helle som ønsket seg et Mummi-hus. Hun har alltid vært fascinert av Tove Janssons finske eventyr om Mummitrollet og Lille My. Ole fant en liten tegning han skrev ut på printeren, og så har han kopiert huset millimeter for millimeter.  Sist vår flyttet et lite par inn i fuglekassen Ole hadde laget. Fire eller fem unger ble fostret opp av travle foreldre. Nå lurer Ole og Helle på om noen vil leie i det nye huset, og om det vil være plass til mer enn én familie.   Leieinntekter forventer de ikke.  

– Til å være sentralt i Lørenskog blir dette et særdeles rimelig husvære, lokker paret.

Visste du at medlemmer i Huseierene får opptil 40 prosent rabatt på byggevarer?

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Reparér hakk og riper med voks

Les mer