Hundesenger i særklasse

Gå til hovedinnhold

Hundesenger i særklasse

Nordmenns evigvarende interesse for interiør er ikke avgrenset til husstandens tobente. Også de firbente skal ha kvalitetsmøbler.

SOFA: En sofa til familiens lille firbente kan kanskje hindre den i å okkupere godstolen din?

Villigheten til å punge ut for dyrene våre øker år for år. Butikken Pet Shop Girls i Oslo har spesialisert seg på dyremøbler og –tilbehør litt utenom det vanlige, og er nå inne i sitt fjortende leveår.

 Visste du at medlemmer i Huseierene får opptil 40 prosent rabatt på byggevarer?

Ønsket noe fint

— Da jeg selv fikk meg hund for mange år siden ønsket jeg meg en hundeseng som jeg ikke trengte skjemmes for å ha stående i stua. Jeg lette etter sengen på samme måte som jeg ville lett etter en ny sofa eller lenestol, altså ut fra kriterier som utseende og kvalitet. Det viste seg å være en svært uvanlig tilnærming til hundesenger, sier Vigdis Johnsen, daglig leder i Pet Shop Girls.

Hun fant ikke den forretningen hun lette etter noe sted. Dyrebutikkene, med sin salige blanding av hunde- og kattesenger, bur, akvarier, fôr, ørkenrotter, hamstre, hundeposer og svineører vektla ikke akkurat design. Heller ikke lavpriskjedene, der man av og til kan komme over en seng, en matskål eller et teppe, hadde mye å stille opp med når det kom til stil.

— Skotskrutete – med ender og bamser. Dårlig kvalitet og syntetiske materialer. Det var stort sett det jeg fant, forteller Johnsen. Løsningen ble å åpne en egen butikk med varene hun selv hadde lett etter. I dag, tretten år senere, går forretningen så det suser.

 

Kvalitet

I butikken finnes alt fra de deiligste, mykeste tepper til vakre matskåler, sofa-senger, lenker, bærevesker og tyggeleker. Fellesbetegnelsen er at det rett og slett ser lekkert ut. Men det er ikke bare utseendet som teller. Johnsen er også opptatt av hva som er inni.

— Mange dyremøbler er fylt med polyesterwatt. Min erfaring er at den resirkulerte polyesterwatten, som er den billige varianten, ikke bare fort blir flat og mister fasongen, men også kan avgi gasser som kan gi dyret lungeskader. Derfor spør jeg alltid om materialet inni møblene når jeg kjøper inn, hvor det kommer fra og hva det består av, forteller Johnsen. Som legger til at det er en selvfølge at stoffene utenpå er slitesterke møbelstoffer, og at hun alltid oppgir slitestyrken etter martindale-skalaen, som er den som vanligvis brukes på menneskemøbler.

Allergivennlige

Husstøvmiddallergi har de siste årene blitt en nokså vanlig plage hos hunder. Allergisk hudbetennelse er dessverre også en kjent gjenganger hos firbente. Hundeallergi er både plagsomt for dyret og dyrt for eieren. Derfor er det viktig at hundesengen ikke trigger eller bidrar til utviklingen av disse plagene, påpeker Johnsen.

- Det har skjedd mye med materialbruken de siste årene. Mesteparten av dyresengene våre er nå Økotex 100-sertifisert, og har hypoallergenisk fyll som husstøvmidd ikke trives i. I tillegg har de den beste liggekomforten og det beste designet på markedet. - Du kan altså trygt skjemme bort hunden med god samvittighet, avslutter Johnsen.  

  

 

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Blir ingen solskatt for boligeiere

Les mer

Spar tusener på nytt tak!

Les mer

Lad elsparkesykkelen med vett

Les mer