Garasjen: Få orden på kaoset

Gå til hovedinnhold

Garasjen: Få orden på kaoset

Er du av dem som hiver ting inn i garasjen til det blir så fullt at du får problemer med å parkere? Da kan det være på tide å rydde.

Ser garasjen slik ut? Hiv alt ut og sorter Foto: Robert Walmann/IFI
Ser garasjen slik ut? Hiv alt ut og sorter Foto: Robert Walmann/IFI

 

Nå som våren er kommet, og vi leter etter redskapene eller tingene vi trenger til forskjellige sysler, er garasjen ofte stedet, fordi den har fungert som deponi gjennom vinteren. Benytt deg av sol og oppholdsvær og sett alt ut slik at du får oversikt. Kanskje oppdager du at den kan trenge litt rengjøring også?

Tom garasje – nye muligheter

Garasjen er tømt, du har sortert og fått oversikt. Noe kan kastes, noe skal spares og noe kan kanskje selges? Hva med veggene og gulvet? Kanskje er veggene blitt mørke og stusselige? Mal noen strøk i en lys farge, så virker garasjen mye lysere også, og det blir enklere å fjerne spindelvev og støv.

Vedlikeholdsfritt gulv?

Synes du det er vanskelig å holde gulvet i garasjen rent, kan det være en løsning å legge vedlikeholdsfrie plastfliser i gjenvinningsbar polypropylen som tåler alle Vedlikeholdsfritt gulv med hjulspor Foto: BergoElite Storeys/IFI temperaturer og høy vekt. Flisene kan også legges på ujevne underlag, og er enkle å sette sammen ved hjelp av et klikksystem. Det finnes mange produkter på markedet, men ta en titt på nettet så finner du slike fliser hos for eksempel garasjegulv.no, IBG, Duri Fagprofil eller Storeys. Kanskje har de disse produktene i en byggevarekjede i nærheten også?

Petimeterparkering

Har du en tendens til å parkere litt skeivt? Eller beregner dårlig avstanden til side- eller bunnvegg? Er det noe partneren din erter deg for? Fordi flisene fås i flere farger kan du legge en kontrasterende farge der bilhjulene skal rulle, så ser du nøyaktig hvor du skal kjøre inn. Parkere rett: Sjekk!

Spar bildørene

Ikke mange garasjer er så store at bildøren kan svinges helt opp uten å komme bort i veggen. For å unngå skader på bildørene kan det være smart å feste teppefliser der Teppefliser kan redde bildøren Foto: Chera Westman/IFIdøren treffer veggen, som når du åler deg baklengs ut av bilen med posene som sto i passasjersetet, eller når barna har det litt for travelt med å komme seg ut.

Smart organisering

Vi setter gjerne tingene fra oss på gulvet, og oversikten forsvinner raskt igjen. Veggene står ubrukte, så hva om du henger opp det du vanligvis oppbevarer i garasjen? Det er en drøm når man enkelt finner redskapene man trenger ved å løfte blikket. Der henger de på rad og rekke, klare til å tas i bruk. Tegner du opp konturen med tusj, vet du også hvor de skal henges på plass igjen. Hva med ei hylle til malingsspann, småverktøy og hageredskaper? Det er godt å ha tingene samlet på ett sted, og samtidig ha oversikten. Med solide kroker kan du henge opp sykkelen eller vinterdekkene, og vipps, så er gulvet ryddig.

Kosten, din beste venn

Nå som gulvet er lettstelt, og fritt for rot, mangler du bare en solid kost og kanskje et feiebrettsett som du har stående ved garasjedøren, og svusj! Nå er det fort gjort å bli kvitt sand, jord og grus i en fei i stedet for å måtte ta en skikkelig sjau igjen neste år.

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Kraftig økning i kommunale avgifter

Les mer