Derfor blir terrassen skjoldete

Gå til hovedinnhold

Derfor blir terrassen skjoldete

Du har vasket og tørket og beiset og strøket og gjort ditt beste – likevel blir resultatet ujevnt. Hvorfor?

SKJOLDER: Treverket suger beisen ujevnt.
SKJOLDER: Treverket suger beisen ujevnt.

- Hvis du oppdager at terrassen er blitt skjoldete når du har beiset den, kan det være flere årsaker til det. Hvis gulvet ikke er jevnt renset, og er skjoldete fra før, vil dette skinne igjennom, siden beisen er transparent. En annen årsak kan være at du rett og slett har lagt på ujevnt.

Suger ujevnt

Det forklarer marketing manager Mette Dahl i Azko Nobel. Hun påpeker videre at det tørre treverket suger ulik mengde beis fra sted til sted. Spesielt dersom man har vært flink og har vasket terrassen på forhånd med terrasserens, vil det være mer sug der man har fått renset godt, enn der det kanskje ligger igjen støv og skitt. Hva gjør man så med det skjoldete resulatet?

To strøk blir penest

- Jeg vil på det sterkeste anbefale et nytt strøk. Dette vil jevne ut skjoldene. Det spiller ingen rolle om det går noen dager eller uker før du får gjort det – i sommer har det jo ikke vært lett å få kommet til mellom regnskyllene. Før andre strøk, trenger du ikke å rense terrassen, da holder det å feie av det som er løst. Med mindre terrassen har vært i bruk, da, og dermed blitt tilsølt på noe vis. Da bør du vaske den skikkelig igjen før du går på med beis.

Går kjapt

Den gode nyheten er at det andre strøket stort sett går mye fortere å legge enn det første. Da trenger man ikke nødvendigvis å være så nøye med å få dekket kantene på terrassebordene, siden de allerede har litt farge.

- Bruker du en bred pensel med forlengerskaft kommer du fint mellom sprekkene med penselen mens du legger på, sier Dahl.

Mer fra Huseierne

Se alle artikler