Tesla - nå også med supertak

Gå til hovedinnhold

Tesla - nå også med supertak

Ikke bare bygger de biler, men nå kommer også Tesla med takplater som produserer strøm til huset ditt.

De første installasjonene av taket er planlagt å starte allerede i juni 2017. Dessverre ikke i Norge, men først i USA.

- Levering og installasjon av Solar Roof ventes å begynne i juni 2017 i USA. Etterhvert som produksjonsvolumet øker, vil vi begynne å levere internasjonalt, sier kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge.

Som vanlig når det gjelder Tesla kjøper man seg plass i køen for levering, og inngangsbilletten her er på 1000 dollar. Dette er penger som er refunderes dersom du ikke ønsker taket allikevel.

LEKKERT: Utseendetmessig vil Teslas takmateriale stå tilbake for andre materialer på markedet.LEKKERT: Utseendetmessig vil ikke Teslas takmateriale stå tilbake for andre materialer på markedet.

Ukjent pris

Noen endelig pris på hva taket vil koste kan ikke Roland gi, men etter å ha sett på kalkulatoren for det amerikanske markedet vil ikke taket bli veldig kostbart sammenliknet med andre taktyper her hjemme. Under lansering i fjor uttalte Tesla-sjef Elon Musk at taket kommer til å koste mindre enn vanlige tak.

- Vil du ha et tak som ser bedre ut, varer dobbelt så lenge, koster mindre enn et vanlig tak og i tillegg produserer elektrisitet? Hvorfor vil du ha noe annet enn det? spurte Must retorisk under presentasjonen som ble holdt i slutten av 2016.   

Priskalkulatoren for det amerikanske markedet viser prisen for et typisk gjennomsnittshus i USA som ligger på rundt 180 kvadratmeter. Ifølge Teslas egne tall skal da amerikanske priser skal ligge på rundt 50 000 dollar for et slikt hus. Det er i overkant av 400 000 kroner beregnet etter dagens kroneverdi. I denne prisen ligger imidlertid både fjerning av gammelt takbelegg og montering av Teslas nye. Etter norske forhold er det ikke avskrekkende dyrt, selv om det nok ligger i høyt i pris i forhold til vanlige tak.

- Den nøyaktige prisinformasjonen utenfor USA kommer etterhvert som vi nærmer oss leveringsstart i det enkelte markedet, forteller Roland.

Samtidig er deg verdt å merke seg at Tesla tilby livstidsgaranti på selve taket, og 30 års garanti på strømproduksjonen.  

Mer fra Huseierne

Se alle artikler