Tesla - nå også med supertak

Gå til hovedinnhold

Tesla - nå også med supertak

Ikke bare bygger de biler, men nå kommer også Tesla med takplater som produserer strøm til huset ditt.

De første installasjonene av taket er planlagt å starte allerede i juni 2017. Dessverre ikke i Norge, men først i USA.

- Levering og installasjon av Solar Roof ventes å begynne i juni 2017 i USA. Etterhvert som produksjonsvolumet øker, vil vi begynne å levere internasjonalt, sier kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge.

Som vanlig når det gjelder Tesla kjøper man seg plass i køen for levering, og inngangsbilletten her er på 1000 dollar. Dette er penger som er refunderes dersom du ikke ønsker taket allikevel.

LEKKERT: Utseendetmessig vil Teslas takmateriale stå tilbake for andre materialer på markedet.LEKKERT: Utseendetmessig vil ikke Teslas takmateriale stå tilbake for andre materialer på markedet.

Ukjent pris

Noen endelig pris på hva taket vil koste kan ikke Roland gi, men etter å ha sett på kalkulatoren for det amerikanske markedet vil ikke taket bli veldig kostbart sammenliknet med andre taktyper her hjemme. Under lansering i fjor uttalte Tesla-sjef Elon Musk at taket kommer til å koste mindre enn vanlige tak.

- Vil du ha et tak som ser bedre ut, varer dobbelt så lenge, koster mindre enn et vanlig tak og i tillegg produserer elektrisitet? Hvorfor vil du ha noe annet enn det? spurte Must retorisk under presentasjonen som ble holdt i slutten av 2016.   

Priskalkulatoren for det amerikanske markedet viser prisen for et typisk gjennomsnittshus i USA som ligger på rundt 180 kvadratmeter. Ifølge Teslas egne tall skal da amerikanske priser skal ligge på rundt 50 000 dollar for et slikt hus. Det er i overkant av 400 000 kroner beregnet etter dagens kroneverdi. I denne prisen ligger imidlertid både fjerning av gammelt takbelegg og montering av Teslas nye. Etter norske forhold er det ikke avskrekkende dyrt, selv om det nok ligger i høyt i pris i forhold til vanlige tak.

- Den nøyaktige prisinformasjonen utenfor USA kommer etterhvert som vi nærmer oss leveringsstart i det enkelte markedet, forteller Roland.

Samtidig er deg verdt å merke seg at Tesla tilby livstidsgaranti på selve taket, og 30 års garanti på strømproduksjonen.  

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Anbefaler bredere parkeringsplasser

Les mer
Politi, teppe, svindler

Pass opp for teppesvindlere

Les mer