En liten gullgruve hos Enova

Gå til hovedinnhold

En liten gullgruve hos Enova

Enova er kanskje mest kjent for å gi økonomiske tilskudd til energibesparende tiltak i hjemmet og til næringsbygg. Men på Enovas hjemmesider ligger enda en gullgruve.

KLIMATILTAK: For deg som tenker energi og klima er Enovas veiledere gull verdt. Foto: Enova.

For deg som går med tanker om å gjøre de mest effektive energisparetiltakene i boligen er det uten tvil verdt å ta en titt på Enovas hjemmesider


Hvis du nå tenker at Enovas gullgruve handler om en stor pengesekk de ønsker å dele midler av blir sannsynligvis skuffet.

Enova gir fortsatt støtte til energi- og klimatiltak, det kan du se her. Det Enova samtidig har gjort, som du som boligeier bør merke deg, er at de har samlet masse nyttig informasjon som forbrukere kan trenge for å gjøre enkle, store og gode tiltak i hjemmet.

Dette kan meget vel bli en økonomisk gullgruve i årene som kommer. Ingen vet hvordan været blir og om hvordan strømprisene beveger seg. Det du aller mest kan glede deg over er at du kan gjøre effektive tiltak i boligen som ikke bare handler om økonomi, men også som gir høyere standard på boligen.

Om Enova


Helt øverst på hjemmesidene har Enova en fane som heter «Om Enova». Her inne har de gjemt bort en bitteliten fane som kalles «publikasjoner». Her har Enova lagt inn en hel bråte brosjyrer som gir deg gode råd og smarte tips som tar for seg alt fra de omfattende investeringene ved energisparetiltak til enkle akuttiltak.

På siden ligger det stoff for boligeiere, industri, kommuner, næringsbygg, ny teknologi og annet nyttig.

Under fanen for boligeiere er det hele 26 brosjyrer og kjøpsveiledere som gir deg tips om alt fra bruk av varmepumper til solfanging, etterisolering og god belysning, for å nevne noe.

Er du en boligeier og går med seriøse planer om energieffektivisering kan denne databasen være gull for deg.

For å hjelpe deg litt på veien har kan du klikke på DENNE markerte teksten og komme rett inn på siden vi har omtalt.


God jul og godt nytt klimaår fra Hus & Bolig.

Mer fra Huseierne

Se alle artikler