Slik hjelper Huseierne deg med skattemeldingen!

Gå til hovedinnhold

Slik hjelper Huseierne deg med skattemeldingen!

Skattemeldingen skal leveres 30. april. Trenger du hjelp? Huseiernes eksperter er klare til å hjelpe medlemmene!

Huseierne hjelper deg med skattemeldingen

NB: Denne artikkelen er for skattemeldingen 2018 som ble levert i 2019. 

Les mer om årets skattemelding her:

 

Skattemeldingen kommer 4. april. Vi i Huseierne vet av erfaring at mange medlemmer har spørsmål knyttet til utfyllingen av skattemeldingen. Det kan være knyttet til utleie, skatt på salg av bolig eller flytting av rentefradrag.

- Det er viktig å passe på  i utfyllingen, slik at man får med seg alle fradrag man har rett på. Bolig er et av områdene der man må fylle inn en del selv, forteller Huseiernes advokat Øistein Olsen Krokmoen som er en av våre eksperter som rådgir medlemmer om skatt.

Les mer: 9 råd om skattemeldingen til deg som er boligeier

Nytt i år: Nettmøte

For å øke hjelpen til medlemmene arrangerer Huseierne i år også nettmøte for medlemmer.

- Vi ønsker å gi medlemmene en god service når det kommer til skatt og skattemelding. Erfaringsmessig er det mange som lurer på det samme, og med et nettmøte kan vi svare mange samtidig, forteller forbruker- og kommunikasjonssjef Carsten Pihl.

Han er jurist og har skrevet om skattestoff i Dine Penger i over 20 år. Sammen med advokat Øistein O. Krokmoen svarer han i nettmøtet.

Nettmøtet vil være onsdag 10. april mellom klokken 12.30 og 13.30. Du kan sende inn spørsmål allerede nå ved å gå inn på denne siden: Nettmøte om skatt

Ikke medlem? Bli medlem på fem minutter her. Da kan du få hjelp av våre eksperter! 

Slik kan du få hjelp av Huseierne

Frem til skattemeldingen skal leveres 30. april for lønnstakere og pensjonister. (31.mai for næringsdrivende) kan du som er medlem av Huseierne få hjelp til skattespørsmål.

Her er måtene du kan få hjelp:

1. Spør Lucy! Vår digitale advokat Lucy har fått opplæring i skatt, og kan svare på mange skattespørsmål. Særlig de mer overordnede spørsmålene kan Lucy svare på - hele døgnet! Du finner Lucy ved å trykke på det lille dialog-ikonet nederst i høyre hjørne.

2. Les skatteartikler: Vårt artikkelbibliotek om skatt er oppdatert for årets skattemelding. Gå inn der for å finne veiledning i mange spørsmål! Start på vår samleside om skattemeldingen: Skattemelding - slik fyller du ut

3. Ring justelefonen: Du kan ringe vår juridiske rådgivningstjeneste for å få svar på spørsmål. Les mer her

4. Send inn til nettmøte: 10. april har Huseiernes eksperter nettmøte. Du kan sende inn spørsmål til ekspertene våre allerede nå. Se mer over!

5. Kontakt juridisk rådgivning: Har du veldig konkrete spørsmål med flere detaljer? Kontakt Huseiernes advokater for å få skriftlig svar på spørsmålet ditt. Spørsmålet kan sendes inn her.

- Erfaringsmessig har mange spørsmål knyttet til hvilke fradrag man har rett på, eller vil bare sjekke om salg er skattefrie. Dette finner man ofte svar på i artiklene eller man kan spørre Lucy, forteller advokat Øistein O. Krokmoen.

Han fortsetter:
- De som trenger mer skriftlig rådgivning knyttet til konkrete vurderinger kan ta kontakt med oss advokatene for å få hjelp til disse konkrete vurderingene. Send inn ditt spørsmål for svar, fortsetter Øistein O. Krokmoen.

Medlemmer av Huseierne får en gratis rådgivningstime i året.

Les også: Skatt på salg av bolig - slik er reglene

Ta kontakt tidlig

I år faller påsken midt i skattemeldingsperioden. Derfor gjør du lurt å sjekke nå om du trenger hjelp:

- Det er lurt å ta kontakt tidlig hvis man har et spørsmål. Særlig hvis spørsmålene er litt omfattende, sier Øistein O. Krokmoen.

Ved større og mer omfattende saker har Huseiernes Landsforbund og Skattebetalerforeningens advokatkontor - SBF skatteadvokater - inngått et samarbeid som gir alle medlemmer i Huseierne rabatt dersom du trenger hjelp i skattespørsmål. Ta kontakt med våre jurister, så får du mer informasjon.

Les også: Du kan endre skattemeldingen tre år tilbake i tid

Les også: Fradragene du får ved utleie av bolig

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Reparér hakk og riper med voks

Les mer