Slik hjelper Huseierne deg med skattemeldingen

Gå til hovedinnhold

Slik hjelper Huseierne deg med skattemeldingen

Skattemeldingen kommer 18. til 31. mars og skal leveres til 30. april. Her ser du hvordan Huseierne kan hjelpe deg med skattemeldingen i år!

Huseiernes hjelper deg med skattemeldingen.
HJELPER DEG:  Huseiernes advokat Øistein Olsen Krokmoen (t.v) og forbrukersjef Carsten Pihl (t.h.) er blant Huseiernes skatteeksperter som er klare til å hjelpe deg som er medlem i Huseierne med skattemeldingen nå i vår. (Foto: Christiane Ylven Vibe).

Skattemeldingen for 2019 kommer i år fra 18. til 31. mars. Vi i Huseierne vet av erfaring at mange medlemmer har spørsmål knyttet til utfyllingen av skattemeldingen. Det kan være knyttet til utleie, skatt på salg av bolig eller flytting av rentefradrag.

- Mange får en ny skattemelding i år som vi tror blir enklere å fylle ut. Men fortsatt er det viktig å passe på at du får fradragene du har rett på. Bolig er et av områdene der det fortsatt kreves en del utfylling, forteller Huseiernes advokat Øistein Olsen Krokmoen som er en av våre eksperter som rådgir medlemmer om skatt.

Nettmøte om skatt og skattemelding 2. april

For å øke hjelpen til medlemmene arrangerte Huseierne i år også nettmøte for medlemmer.

- Vi ønsker å gi medlemmene en god service når det kommer til skatt og skattemelding. Erfaringsmessig er det mange som lurer på det samme, og med et nettmøte kan vi svare mange samtidig, forteller forbruker- og kommunikasjonssjef Carsten Pihl.

Nettmøtet var 2. april og det ble svart på en rekke spørsmål fra skatteinteresserte medlemmer.

 

Trenger du rådgivning: Medlemmer i Huseierne kan kontakte våre jurister for å få hjelp til boligrelaterte spørsmål. Ta kontakt i dag!

Ikke medlem? Bli medlem i dag og still spørsmål! Les mer her!

 

Slik kan du få hjelp av Huseierne

Frem til skattemeldingen skal leveres 30. april for lønnstakere og pensjonister. (31.mai for næringsdrivende) kan du som er medlem av Huseierne få hjelp til skattespørsmål.

Her er måtene du kan få hjelp:

1. Spør Lucy! Vår digitale advokat Lucy har fått opplæring i skatt, og kan svare på mange skattespørsmål. Særlig de mer overordnede spørsmålene kan Lucy svare på - hele døgnet! Du finner Lucy ved å trykke på den lille snakkeboblen nederst i høyre hjørne på nettsidene.

2. Les skatteartikler: Vårt artikkelbibliotek om skatt er oppdatert for årets skattemelding. Gå inn der for å finne veiledning i mange spørsmål! Start på vår samleside om skattemeldingen: Skattemeldingen - slik fyller du ut

4. Send inn til nettmøte: 2. april hadde Huseiernes eksperter nettmøte om skatt. Der er det mange spørsmål som er besvart. Gå inn og sjekk om du har et lignende spørsmål!

Se svarene! Les mer her! 5. Kontakt juridisk rådgivning: Har du veldig konkrete spørsmål med flere detaljer? Kontakt Huseiernes advokater for å få skriftlig svar på spørsmålet ditt. Spørsmålet kan sendes inn her.

NB: Send inn spørsmål tidlig! Har du konkrete spørsmål, er det lurt å sende inn til oss tidlig. I år ligger påsken midt i leveringsperioden. I tillegg har vi i Huseierne dessverre litt langsommere behandlingstid enn vanlig på grunn av koronautbruddet.

Les først!

- Erfaringsmessig har mange spørsmål knyttet til hvilke fradrag man har rett på, eller vil bare sjekke om salg er skattefrie. Dette finner man ofte svar på i artiklene eller man kan spørre Lucy, forteller advokat Øistein O. Krokmoen.

Han fortsetter:
- De som trenger mer skriftlig rådgivning knyttet til konkrete vurderinger kan ta kontakt med oss advokatene for å få hjelp til disse konkrete vurderingene. Send inn ditt spørsmål for svar, fortsetter Øistein O. Krokmoen.

Les også: Skatt på salg av bolig - slik er reglene

 

Spørsmål om annet enn bolig?

Huseiernes advokater er gode på skatt og bolig. Har du spørsmål om andre forhold som lønn, pensjon, næring eller lignende har Huseiernes Landsforbund og Skattebetalerforeningens advokatkontor - SBF skatteadvokater - inngått et samarbeid.

Alle medlemmer i Huseierne rabatt dersom du trenger hjelp i skattespørsmål. Ta kontakt med våre jurister, så får du mer informasjon.

 

Det handler om hjemmet ditt!

Medlemmer i Huseierne får:

→ Gratis juridisk og byggteknisk rådgivning
→ Gratis kurs i boligrelaterte temaer
→ Rabatter på byggevarer og andre boligrelaterte produkter

Bli en trygg boligeier for 619 kroner i året! 

Fakta:

Viktige skattedatoer i 2020

18. mars: Ny skattemelding til lønnsmottakere og pensjonister sendes ut i puljer.

30. mars: Siste dag for utsendelse av ny skattemelding til lønnsmottakere og pensjonister.

31. mars: Skattemelding for næringsdrivende, deres familier mv er klar i Altinn.

30. april: Frist for å levere skattemeldingen (selvangivelsen) for lønnstakere og pensjonister.

31. mai: Frist for å levere skattemeldingen for personlig næringsdrivende.

2. juni: Frist for å betale restskatt uten renter (utsatt fra 31. mai pga pinsen).

Skatteoppgjøret for de første lønnsmottakere og pensjonister vil antakelig være klart i april-mai. 

Skatteoppgjøret for alle er klart i slutten av oktober.

 

Listen oppdateres fortløpende med informasjon fra Skatteetaten.

Mer fra Huseierne

Se alle artikler
Du kan trekke fra vedlikehold som maling når du leier ut. Her ser du resten av fradragene du kan få når du må skatte av utleien.

Fradrag ved utleie av bolig

Les mer
Skattemeldingen - slik fyller du den ut!

Skattemeldingen - slik fyller du ut!

Les mer