Slik hjelper Huseierne deg med skattemeldingen!

Gå til hovedinnhold

Slik hjelper Huseierne deg med skattemeldingen!

Skattemeldingen kommer nå i mars og april. Du må levere innen 30. april. Her ser du hvordan Huseierne kan hjelpe deg!

HJELPER DEG:  Huseiernes advokat Øistein Olsen Krokmoen (t.v) og forbrukersjef Carsten Pihl (t.h.) er blant Huseiernes skatteeksperter som er klare til å hjelpe deg som er medlem i Huseierne med skattemeldingen nå i vår. (Foto: Christiane Ylven Vibe).

Skattemeldingen for 2020 kommer fra 16. mars til 7. april. 

Vi i Huseierne vet av erfaring at mange medlemmer har spørsmål knyttet til utfyllingen av skattemeldingen. Det kan være knyttet til utleie, skatt på salg av bolig eller flytting av rentefradrag.

- Mange får en ny skattemelding i år som vi tror blir enklere å fylle ut. Men fortsatt er det viktig å passe på at du får fradragene du har rett på. Bolig er et av områdene der det fortsatt kreves en del utfylling, forteller Huseiernes advokat Øistein Olsen Krokmoen som er en av våre eksperter som rådgir medlemmer om skatt.

Nytt: Nettkurs om skatt!

Nytt av året er at vi har nettkurs om skatt. Øistein Olsen Krokmoen har spilt inn to kurs om skatt på bolig, og her får du en god gjennomgang av reglene. Disse kan du som er medlem ta helt gratis, så ofte du vil!

For eksempel om det er skatt på utleie, eller om det er skatt på boligsalget. Disse to kursene er gode hvis du lurer på om du er omfattet av skattereglene. 

Se mer om kursene her:

Nettmøte om skatt og skattemelding 24. mars

For å øke hjelpen til medlemmene arrangerte Huseierne i år også nettmøte for medlemmer.

- Vi ønsker å gi medlemmene en god service når det kommer til skatt og skattemelding. Erfaringsmessig er det mange som lurer på det samme, og med et nettmøte kan vi svare mange samtidig, forteller forbruker- og kommunikasjonssjef Carsten Pihl.

Derfor holder vi nettmøte 24. mars for å svare på spørsmål fra medlemmene. Du kan starte å sende inn spørsmål allerede fredag 19. mars. 

Vi vet at da vil det være noen som ikke har fått skattemeldingen ennå, så vi kommer tilbake med et nytt nettmøte etter påske!

Trenger du rådgivning: Medlemmer i Huseierne kan kontakte våre jurister for å få hjelp til boligrelaterte spørsmål. Ta kontakt i dag!

Ikke medlem? Bli medlem i dag og still spørsmål! Les mer her!

Slik kan du få hjelp av Huseierne

Frem til skattemeldingen skal leveres 30. april for lønnstakere og pensjonister. (31.mai for næringsdrivende) kan du som er medlem av Huseierne få hjelp til skattespørsmål.

Her er måtene du kan få hjelp:

1. Spør Lucy! Vår digitale advokat Lucy har fått opplæring i skatt, og kan svare på mange skattespørsmål. Særlig de mer overordnede spørsmålene kan Lucy svare på - hele døgnet! Du finner Lucy ved å trykke på den lille snakkeboblen nederst i høyre hjørne på nettsidene.

2. Les skatteartikler: Vårt artikkelbibliotek om skatt er oppdatert for årets skattemelding. Gå inn der for å finne veiledning i mange spørsmål! Start på vår samleside om skattemeldingen: Skattemeldingen - slik fyller du ut

3. Ta kurs! Vi har to digitalekurs om skatt på bolig, de vil gi deg en god gjennomgang av reglene. Se mer her! 

4. Send inn til nettmøte: 24. mars har Huseiernes eksperter nettmøte om skatt. Send inn ditt spørsmål fra 19. mars. Send inn spørsmål her!

5. Kontakt juridisk rådgivning: Har du veldig konkrete spørsmål med flere detaljer? Kontakt Huseiernes advokater for å få skriftlig svar på spørsmålet ditt. Spørsmålet kan sendes inn her.

NB: Send inn spørsmål tidlig! Har du konkrete spørsmål, er det lurt å sende inn til oss tidlig. I år ligger påsken midt i leveringsperioden. I tillegg har vi i Huseierne dessverre litt langsommere behandlingstid enn vanlig på grunn av koronautbruddet.

Les først!

- Erfaringsmessig har mange spørsmål knyttet til hvilke fradrag man har rett på, eller vil bare sjekke om salg er skattefrie. Dette finner man ofte svar på i artiklene eller man kan spørre Lucy, forteller advokat Øistein O. Krokmoen.

Han fortsetter:
- De som trenger mer skriftlig rådgivning knyttet til konkrete vurderinger kan ta kontakt med oss advokatene for å få hjelp til disse konkrete vurderingene. Send inn ditt spørsmål for svar, fortsetter Øistein O. Krokmoen.

Les også: Skatt på salg av bolig - slik er reglene

 

Spørsmål om annet enn bolig?

Huseiernes advokater er gode på skatt og bolig. Har du spørsmål om andre skatteforhold om lønn, pensjon, næring eller lignende har Huseierne og Skattebetalerforeningens advokatkontor - SBF skatteadvokater - inngått et samarbeid.

Alle medlemmer i Huseierne rabatt dersom du trenger hjelp i skattespørsmål. Ta kontakt med våre jurister, så får du mer informasjon.

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Hvor er stoppekrana?

Les mer

Energieffektivisering vil koste

Les mer