Beste rente på boliglån i november: Stabil liste - nå er det på tide å bytte bank!

Gå til hovedinnhold

Beste rente på boliglån i november: Stabil liste - nå er det på tide å bytte bank!

En nykommer er på topp av Huseiernes rentebarometer for november. Ellers har rentene stabilisert seg etter siste renteheving fra Norges Bank. Nå får du oversikt, og nå er det på tide å bytte bank hvis regningen er for høy.

SJEKK RENTEN: Nå må du sjekke hva du har i rente, for bankene har nå satt opp rentene sine. Bytt bank hvis regningen er for høy!

Av: Carsten Pihl, forbrukersjef i Huseierne

Huseiernes rentebarometer for november har noe så uvanlig som en helt ny bank på topp av listene.

Nykommeren Bulder Bank har inntatt toppen på delt førsteplass sammen med Landkreditt Bank. Bulder Bank er en ny mobilbasert nettbank fra Sparebanken Vest.

Renteregningen har kommet - sjekk hva du betaler

Nå i november har renten gått opp for alle som har boliglån. Norges Bank satte opp renten 19. september, og et par dager etterpå begynte bankene å melde fra om renteheving. Etter det skal det gå seks uker før renten går opp for deg som bankkunde.

Det betyr at nå i november er første gangen du får en boliglånsregning som har full effekt av alle de fire rentehevingene som har vært det siste året.

 

 

Stabilisert renteliste

Topplisten har nå stabilisert seg etter rentehevingen. De bankene som venter ut rentehevingen lenger enn andre har nå endret rentene sine. Dette er ofte småbanker som venter litt ekstra lenge med å heve rentene sine.

Rentebarometeret viser de beste rentene på boliglån i det åpne markedet, og de er som du ser av tabellen under på 2,94 prosent effektiv rente.

 

 

Beste rente for medlemskapsrenter er i Statens Pensjonskasse på 2,54 prosent effektiv rente. Akademikerne (Danske Bank) og Juristforbundet (Handelsbanken) tilbyr 2,70 prosent effektiv rente.

Beste boliglån for unge (under 34 år) i det åpne markedet er for tiden Din Bank (Sparebanken Øst) med 2,69 prosent.

 

Det handler om hjemmet ditt!

Medlemmer i Huseierne får:

→ Gratis juridisk og byggteknisk rådgivning
→ Gratis kurs i boligrelaterte temaer
→ Rabatter på byggevarer og andre boligrelaterte produkter

Bli en trygg boligeier for 619 kroner i året! 

 

Spar inn renteøkningene ved å bytte bank!

Vårt rentebaromenter viser fortsatt av mange av de store bankene ligger langt unna de beste rentene du kan få i markedet i dag.

Du bør derfor vurdere å prute ned renten på lånet ditt for å få lavere rentekostnad.

Ved å få for eksempel 0,5 prosentpoeng lavere rente, sparer du inn 7200 kroner i året etter skatt. Det er 600 kroner mer i lommeboken i måneden!

Renteutgiftene er den største bo-utgiften for de fleste av oss. Det viser Huseiernes rentebarometer som ble lansert i slutten av oktober. Synes du det er dyrt å bo, vil altså et bankbytte hjelpe på utgiftene.

Se hva det koster å bo i din kommune i oversikten nederst på siden.

 

 

Slik pruter du på boliglånsrenten

Det vil ofte gå an å få bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på. Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

 

 

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med et par andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Kraftig økning i kommunale avgifter

Les mer