Selv om møblene kanskje ikke ser så skitne ut, er det alltid en stor fordel å rengjøre dem grundig før de ryddes bort for sesongen.

- Forurensning og støv i luften eller i regnvannet kan tære på møblene gjennom vinteren, så for å forhindre at hagemøblene tar skade bør dette alltid fjernes mot slutten av sesongen, sier Bjørg Owren, adm. direktør hos ifi.no.

Hvis man lar gammel smuss ligge på overflaten over tid vil møblene få kortere levetid og trenge hyppigere vedlikeholdsintervaller.

- Også er det jo langt hyggeligere å finne frem noen rene og pene møbler når den første vårsolen endelig titter frem igjen, sier Owren.

Til vanlig rengjøring av hagemøbler er husvask eller andre lignende, milde rengjøringsmidler gode alternativ. Rengjøringsmidlet kan påføres med sprøyte, svamp eller skurepad og deretter skrubbes lett. Skyll alltid grundig, slik at det ikke ligger igjen såperester. Hageslangen er bedre egnet enn høytrykkspyleren; det er mengden vann som avgjør hvor godt det blir skylt, ikke trykket på vannet.

Til teakmøbler finnes det egne teakrensemidler som med fordel kan benyttes. Følg uansett alltid produsentens anvisninger.