Webinar og nettkurs om skattemeldingen fra Huseierne

Gå til hovedinnhold

Webinar og nettkurs om skattemeldingen fra Huseierne

Skattemeldingen skal leveres innen 30. april. Her ser du hvordan du kan få hjelp av Huseierne!

HJELPER DEG:  Huseiernes advokat Øistein Olsen Krokmoen (t.v) og forbrukersjef Carsten Pihl (t.h.) svarer i nettmøte om skattemeldingen 22. april. (Foto: Christiane Ylven Vibe).

Skattemeldingen for 2021 har kommet til alle, og skal leveres 30. april.

Vi i Huseierne vet av erfaring at mange medlemmer har spørsmål knyttet til utfyllingen av skattemeldingen. Det kan være knyttet til utleie, skatt på salg av bolig eller flytting av rentefradrag.

- Selv om skattemeldingen har blitt enklere, er det fortsatt er det viktig å passe på at du får fradragene du har rett på! Bolig er et av områdene der det fortsatt kreves en del utfylling, forteller Huseiernes advokat Øistein Olsen Krokmoen som er en av våre eksperter som rådgir medlemmer om skatt.

 

Nettmøte om skatt og skattemelding 22. april

For å øke hjelpen til medlemmene arrangerer Huseierne i år også nettmøte for medlemmer.

- Vi ønsker å gi medlemmene en god service når det kommer til skatt og skattemelding. Erfaringsmessig er det mange som lurer på det samme, og med et nettmøte kan vi svare mange samtidig, forteller forbruker- og kommunikasjonssjef Carsten Pihl.

I år ble nettmøtet holdt 22. april klokken 12.15 som video-nettmøte på våre Facebook-sider.

Du kan se opptaket av nettmøtet her:

 

 

Ta nettkurs om skatt!

Huseiernes kurs om skatt er meget populære. Vi har de også som nettkurs, der du kan se Øistein Olsen Krokmoen forklare om skatt på bolig, og her får du en god gjennomgang av reglene. Disse kan du som er medlem ta helt gratis, så ofte du vil!

For eksempel om det er skatt på utleie, eller om det er skatt på boligsalget. Disse to kursene er gode hvis du lurer på om du er omfattet av skattereglene. 

Se mer om kursene her:

Digitalt kurs

Gratis kurs om skatt på bolig - Utleie

Øistein Olsen Krokmoen er advokat i Huseierne. I dette kurset gir han deg en enkel og grei innføring i skatt ved utleie. Les mer

 

Slik kan du få hjelp av Huseierne

Frem til skattemeldingen skal leveres 30. april for lønnstakere og pensjonister (31.mai for næringsdrivende) kan du som er medlem av Huseierne få hjelp til skattespørsmål.

Her er måtene du kan få hjelp:

1. Spør Lucy! Vår digitale advokat Lucy har fått opplæring i skatt, og kan svare på mange skattespørsmål. Særlig de mer overordnede spørsmålene kan Lucy svare på - hele døgnet! Du finner Lucy ved å trykke på den lille snakkeboblen nederst i høyre hjørne på nettsidene.

2. Les skatteartikler: Vårt artikkelbibliotek om skatt er oppdatert for årets skattemelding. Gå inn der for å finne veiledning i mange spørsmål! Start på vår samleside om skattemeldingen: Skattemeldingen - slik fyller du ut

3. Ta kurs! Vi har to digitale kurs om skatt på bolig, de vil gi deg en god gjennomgang av reglene. Se mer her! 

4. Send inn til nettmøte: 22. april holder Huseiernes eksperter nettmøte om skatt. 

Les først!

- Erfaringsmessig har mange spørsmål knyttet til hvilke fradrag man har rett på, eller vil bare sjekke om salg er skattefrie. Dette finner man ofte svar på i artiklene eller man kan spørre Lucy, forteller advokat Øistein O. Krokmoen.

Han fortsetter:
- De som trenger mer skriftlig rådgivning knyttet til konkrete vurderinger kan ta kontakt med oss advokatene for å få hjelp til disse konkrete vurderingene. Send inn ditt spørsmål for svar, fortsetter Øistein O. Krokmoen.

Les også: Skatt på salg av bolig - slik er reglene

Spørsmål om annet enn bolig?

Huseiernes advokater er gode på skatt og bolig. Har du spørsmål om andre skatteforhold om lønn, pensjon, næring eller lignende har Huseierne og Skattebetalerforeningens advokatkontor - SBF skatteadvokater - inngått et samarbeid.

Alle medlemmer i Huseierne får rabatt dersom du trenger hjelp i skattespørsmål. Ta kontakt med våre jurister, så får du mer informasjon.

 

Fakta:

Viktige skattedatoer i 2024

7. mars: Skattemelding til lønnsmottakere og pensjonister sendes ut i puljer, både papir og nett-tilgang.

20. mars: Skatteoppgjøret starter.

22. mars: Alle skattemeldingene er sendt ut til lønnsmottakere og pensjonister.

30. april: Frist for å levere skattemeldingen (selvangivelsen) for lønnstakere og pensjonister.

31. mai: Frist for å levere skattemeldingen for personlig næringsdrivende.

31. mai: Frist for å betale restskatt uten renter.

26. juni: Siste skatteoppgjør kommer før sommeren.

21. august: Første skatteoppgjør kommer etter sommerferien.

Skatteoppgjøret for alle er klart i slutten av oktober.

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Kraftig økning i kommunale avgifter

Les mer