Nok en renteheving fra Norges Bank - neste kommer i juni!

Gå til hovedinnhold

Nok en renteheving fra Norges Bank - neste kommer i juni!

Norges Bank har hevet styringsrenten enda en gang. Det betyr at de fleste vil få en boliglånsrente over 5 prosent. Det høyeste rentenivået på mange år.

Sentralbanksjef Ida Wolden Bache hevet styringsrenten igjen.
ØKER IGJEN: Sentralbanksjef Ida Wolden Bache hevet styringsrenten igjen. Boliglånsrentene er nå på god vei fordi 5 prosent! (Foto: Norges Bank)

Denne artikken omhandler rentemøtet i mai 2023. Rentemøtet i juni 2023 kan du lese om her: Dobbelt renteheving fra Norges Bank: Boliglånsrentene vil nærme seg 6 prosent

 

Oppdatert 8. mai med DNBs renteheving.

Nok en gang hever Norges Bank renten. Styringsrenten ble torsdag 4. mai satt opp til 3,25 prosent.

Det innebærer at boliglånsrentene nå nærmer seg fem prosent uansett hvilken bank du har. Storbankene har passert fem prosent i følge Huseiernes rentebarometer for april.

DNB var som ventet første bank som hevet renten på ettermiddagen mandag 8. mai. De varslet en renteheving på inntil 0,25 prosentpoeng. Det er seks ukers varslingsfrist, så for deg som allerede har boliglån i DNB vil renteregningen øke 22. juni - akkurat den dagen Norges Bank har neste rentemøte (og øker renten igjen!)  

Neste rentebarometer fra Huseierne som kommer 15. mai vi ha med seg hva den nye boliglånsrenten er for deg som har lån i storbankene.

carsten_f_2500x1333.jpg

RENTEKOMMENTAR: Huseiernes forbrukersjef Carsten Pihl følger boliglånsmarkedet tett. Her er hans kommentar til rentehevingen i mai 2023.  

Vil ha ned prisstigningen

Det er den fortsatt høye inflasjonen som er utfordringen sentralbanksjef Ida Wolden Bache ønsker å kontrollere med denne rentehevingen.

-I mars var konsumprisene 6,5 prosent høyere enn ett år tidligere. Høye energipriser er én viktig årsak til den høye prisveksten, men også prisene på andre varer og tjenester har steget raskt, forklarte sentralbanksjefen på pressekonferansen torsdag.

Samtidig varsler sentralbanksjefen at neste renteheving kommer etter all mulig sannsynlighet på rentemøtet i juni.

Det betyr at du etter sommeren får en boliglånsrente på nesten 5,5 prosentpoeng!

Les mer: 7 veier til en bedre økonomi!

Øker før vi ser effekten av forrige renteheving

Denne rentehevingen kom før vi har sett effekten av rentehevingen i mars. Den rentehevingen får først virkning på boliglånene til deg og meg nå tidlig i mai.

Nå i vår har norske husholdninger opplevd en sterk kostnadsøkning gjennom kraftig økte kommunale avgifter en høy strømpris og høye priser generelt.

I en slik situasjon mener vi i Huseierne at det hadde vært best å vente med rentehevingen for å se an effekten.

Det handler om hjemmet ditt!

Medlemmer i Huseierne får:

→ Gratis juridisk og byggteknisk rådgivning
→ Gratis kurs i boligrelaterte temaer
→ Rabatter på byggevarer og andre boligrelaterte produkter

Bli en trygg boligeier for 619 kroner i året! 

 

Prut på renten - spar 11.000 kroner!

Vi som bankkunder må nå være aktive mot banken vår. Huseiernes rentebaromenter viser at det er forskjell på de ulike bankene, og det er penger å spare på å prute på renten.

Rentebarometeret viser at mange kan få ned renten med 0,5 prosentpoeng. Da sparer du inn to rentehopp!

I kroner og øre er det rundt 11.000 kroner i året etter skatt på et lån på 3 millioner kroner. I en stram husholdningsøkonomi er det gode penger å ta med seg!

 

De best rentene før rentehevingene

Her ser du tallene fra Huseiernes rentebarometer i april. Vi viser rentene for lån på to millioner kroner. Flere tall finner du i rentebarometeret for april. Les mer her! 

 

 

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Kraftig økning i kommunale avgifter

Les mer