Beste boliglånsrente i april: Nå er flere av storbankenes renter over 5 prosent

Gå til hovedinnhold

Beste boliglånsrente i april: Nå er flere av storbankenes renter over 5 prosent

RENTEBAROMETER: Flere av storbankene har nå en vanlig boliglånsrente på over fem prosent etter den siste rentehevingen. Men en storbank holder seg akkurat under! Og de beste bankene har enda ikke satt opp renten på sine lån. Se de beste bankene nå i april - tre uker før neste renteheving!

OVER 5 PROSENT: Storbankenes renter har etter siste renteheving kommet over fem prosent. 4. mai kommer neste renteheving. Se hvilke banker du kan bytte til! 

Norges Bank satte opp renten 23. mars, og som ventet har mange banker satt opp rentene etter denne rentehevingen. Men Huseiernes rentebarometer for april har noen overraskende funn!

DNB på stedet hvil!

Mest overraskende er DNB. Norges største bank har gjennom alle rentehevingene fra september 2021 - over halvannet år siden - fulgt sentralbanken nærmest slavisk. Men ikke denne gangen. For våre eksempellån på 2 millioner kroner, har DNB bare satt opp renten med 0,01 prosentpoeng.

Mulig gjøres det for at DNB enda ikke skal bryte den litt "magiske" femprosents grensen. Nå var DNBs rente i rentebarometeret i mars ganske dårlig, så de havner midt på treet blant storbankene denne gangen.

Flere andre storbanker har dessverre hoppet over femprosents-grensen, slik du kan se i listen under.

carsten_f_2500x1333.jpg

RENTEKOMMENTAR: Huseiernes forbrukersjef Carsten Pihl følger boliglånsmarkedet tett. Her er hans kommentar om boliglånsmarkedet i april 2023. 

 

Bankene på toppen har ikke endret renten

I toppen av rentebarometeret ser vi at en rekke banker ikke har endret renten ennå. Dette er et mønster vi kjenner igjen fra tidligere rentehevinger

Enten venter bankene i det lengste inn mot Norges Banks neste rentemøte 4. mai med å sette opp renten, eller så "hopper de over" en renteheving denne gangen.

Bankenes marginer er som vi har pekt på tidligere ganske gode nå, slik at flere banker nok tåler å vente en renteheving.

Les også: Derfor er Huseierne mot forslag til økt boligskatt!

Det er bra for deg som kunde - det gjør konkurransen større. Det er verdt å merke seg at alle tre bankene på toppen av rentebarometeret er "bankkonsepter" som er eid av andre og større banker. Himla er eid av Fana Sparebank, Sbanken av DNB og Bulder av Sparebanken Vest.

Første "vanlige" bank på toppen av rentebarometeret er Landkreditt bank.

Uansett er det fortsatt nesten et prosentpoeng renteforskjell mellom de beste bankene og storbankene. Dette må du som bankkunde utnytte - sjekk renten i din egen bank og prut på renten!

 

Det handler om hjemmet ditt!

Medlemmer i Huseierne får:

→ Gratis juridisk og byggteknisk rådgivning
→ Gratis kurs i boligrelaterte temaer
→ Rabatter på byggevarer og andre boligrelaterte produkter

Bli en trygg boligeier for 579 kroner i året! 

 

Slik pruter du på boliglånsrenten

Du kan i mange banker få en bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på.

Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Les også:  Hvor mye kan jeg låne?

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med et par andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

 

For ordens skyld: Huseierne har en avtale med Storebrand om medlemslån med rabatter. Storebrand setter sine renter uavhengig av Huseierne, og Huseierne kommenterer rentemarkedet uavhengig av Storebrand.

 

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Støttemur i hagen

Les mer