Spørsmål om utleie, arv og fellesutgifter? Huseierne gir deg juridiske råd helt gratis!

Gå til hovedinnhold

Spørsmål om utleie, arv og fellesutgifter? Huseierne gir deg juridiske råd helt gratis!

Hittil i år har Huseiernes juridiske avdeling svart på like i underkant av 10.000 henvendelser. Dette er det dere spør oss mest om.

Tekst: Linda Ørstavik Öberg.

Vi svarer året rundt på spørsmål knyttet til det å eie sitt eget hjem, samt kjøp og salg av bolig.

- Huseiernes juridiske avdeling kan blant annet hjelpe deg med problemstillinger knyttet til husleieavtaler, arv, byggesaker, kommunale avgifter, skatt, nabokonflikter og diverse forhold i sameier og borettslag, forteller Annita Magnussen, advokat i Huseierne.

Og særlig på ett av områdene ser vi at interessen nå er rekordstor.

Mange spørsmål om arv

Mange blir mer og mer bevisst på å planlegge fremtiden, og vi ser at spørsmål rundt arv er en av de henvendelsene vi får flest av om dagen.

- Mye av grunnen til det er at vi ser en stor økning i forespørsler med hjelp til utforming av fremtidsfullmakt. Med en fremtidsfullmakt unngår du offentlig oppnevnt verge, og kan selv bestemme hvem som skal ta vare på dine interesser og hvordan det skal gjøres den dagen du selv ikke klarer det lenger.

Men det er likevel fortsatt slik at eierseksjonssaker er på topp, og i overkant av hver sjette forespørsel går på nettopp dette.

- Det vi oftest får spørsmål om fra sameier eller seksjonseiere er hvordan fellesutgiftene skal fordeles og om muligheter til å endre disse, samt hvem som har vedlikeholdsansvaret for hva. Lekkasjer fra en terrasse og ned i naboseksjonen er en gjenganger. Vi har også endret mange sameievedtekter etter at det ble behov for det med den nye eierseksjonsloven, sier Magnussen.

På tredjeplass finner vi husleiesaker.

- Her får vi mange av de klassiske spørsmålene rundt hvordan man sier opp leieavtalen og hvordan man kan gå frem for å kaste ut leietager.

 

Det handler om hjemmet ditt!

Medlemmer i Huseierne får:

→ Gratis juridisk og byggteknisk rådgivning
→ Gratis kurs i boligrelaterte temaer
→ Rabatter på byggevarer og andre boligrelaterte produkter

Bli en trygg boligeier for 619 kroner i året! 

 

Lucy hjelper deg hele døgnet, året rundt

I fjor sommer kunne vi som førstemann her til lands tilby juridisk rådgivning via chatbot, og siden da har Lucy fått tusenvis av spørsmål fra dere.

Hun vil selvsagt ikke kunne løse alle juridiske konflikter, men vil i mange tilfeller kunne gi deg gode og viktige juridiske råd og veiledning når du trenger det.

Hvis «enkle» spørsmål kan tas unna av eksempelvis Lucy, får advokatene mer tid til å hjelpe deg med mer kompliserte juridiske problemstillinger. Det korter også ned på ventetiden, slik at du får hjelp raskere.

 

 

Lucy kan hjelpe deg døgnet rundt, året rundt, og er flott å bruke for å få informasjon og råd om hvordan lovverket fungerer, samt tips om hvordan man bør gå frem juridisk i ulike tilfeller. 

Lucy er et viktig supplement til våre andre kommunikasjonskanaler, som jusstelefonen og vårt kontaktskjema for innsending av juridiske henvendelser. Ønsker man vurderinger i helt konkrete saker, er våre dyktige advokater fortsatt her for deg når du trenger oss.

Mye digitaliseres i Huseierne

Huseierne lever av og for medlemmene, og ønsker derfor å være i front av den digitale utviklingen slik at medlemmene til enhver tid får nyte godt av ny teknologi som gjør hverdagen enklere.

I tillegg til chatbot, er vi godt i gang med digitalisering av våre kontrakter, og vår digitale leiekontrakt, håndverkerkontrakt og samboerkontrakt kan nå signeres med BankID.

 

 

I tillegg er finner du skjemaer for oppsigelse av leieforholdheving av leieavtale og varsel om utkastelse digitalt på våre sider. Merk at disse ikke kan signeres med BankID, men lastes ned som pdf-fil og skrives ut.

Her finner du en oversikt over alle våre kontrakter og skjemaer.

Linda@huseierne.no

Mer fra Huseierne

Se alle artikler
Huseiernes politiske medarbeidere sammen med miljøvernminister Bjelland Eriksen

Nye tall viser: Kraftig økning i kommunale avgifter de neste årene

Les mer