De beste bankene i juni - før en mulig renteøkning

Gå til hovedinnhold

De beste bankene i juni - før en mulig renteøkning

Her er de beste bankene på boliglån i juni 2019 - før Norges Bank eventuelt hever renten.

De beste rentene i juni

Huseiernes renteoversikt er laget av forbrukersjef Carsten Henrik Pihl.

Det er spådd en rentehevning på rentemøtet 20. juni. Antakelig øker renten med 0,25 prosentpoeng. Dette på toppen av de to forrige renteøkningene i september og mars. 

Dermed vi renten eventuelt ha økt med 0,75 prosentpoeng på ni måneder. Noe som for et lån på 2 millioner kroner gir nesten tusen kroner i måneden i økte utgifter det siste året.

Les også: Her er eiendomsskatten høyest i Norge

Viktig å vite hvor banken er før renteøkningen

De fleste bankene følger nærmest slavisk renteøkningene til Norges Bank. Derfor er det nå viktig å følge med på renteoversiktene, og ikke minst vite hva man har i renter. 

En eventuell renteøkning får ikke effekt for eksisterende kunder før tidligst 1. august i år, og i mellomtiden er det din "plikt" som aktiv forbruker å sørge for at du har de beste tilbudene. Det er smart for deg som forbruker, og ikke minst sparer du penger!

Endringer fra april-listen

Vi presenterte Huseiernes rentebaromenter sist gang i slutten av april. Og siden den gang har det vært noen endringer i rentene. Flere småbanker har hevet renten, og dermed falt ut av topplisten. 

Blant storbankene har Sparebank1 SMN faktisk satt ned renten på sitt boliglån fra forrige oversikt. Dessverre hjelper ikke dette kundene noe særlig. Tilbudet fra SMN er fortsatt langt unna de beste bankene. 

Husk medlemstilbud

De som er medlemmer i organisasjoner bør sjekke sine tilbud. De beste medlemstilbudene ligger pr i dag på rundt 2,25 prosent effektiv rente. Det er 0,2 prosentpoeng under beste på topplisten vår.

 

Fastrente eller flytende rente?

Bør du binde? Les mer her om du skal binde renten på boliglånet ditt! 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Reparér hakk og riper med voks

Les mer