Beste rente på boliglånet i april - etter rentehevingen

Gå til hovedinnhold

Beste rente på boliglånet i april - etter rentehevingen

Rentehevingen i mars har ført til høyere renter på boliglånet for norske boligeiere. Her er de beste boliglånsrentene nå - og rentene i de største bankene.

Beste rente på boliglånet i april 2019 - etter rentehevningen

Norges Bank satte opp renten 21. mars. Huseiernes ferske renteoversikt nå etter påske viser at mange banker har fulgt opp denne rentehevingen og satt opp rentene for sine lånekunder.

Huseiernes renteoversikt er laget av forbrukersjef .

Rentehevningene får betydning fra starten av mai for eksisterende kunder fordi bankene tidligst kan sette opp renten seks uker etter at Norges Bank setter opp sine renter. I listen har vi rentene etter rentehevningen - de tilbudene som nye bankkunder får nå.

Les også: Dette betyr renteøkningen for deg

Ikke alle har satt opp - endringer i toppen

Ikke alle bankene har satt opp rentene. Sbanken og Landkreditt Bank er blant bankene som til nå ikke har endret rentene for sine kunder.

Dermed har disse bankene havnet på toppen av oversikten sammen med nykommeren Nettlån fra Fana Sparebank.

Les også: Dette kan du få i fradrag ved utleie av bolig

Storbankene lenger ned på listen

Merk at storbankene ligger utenfor topplisten vår. Unntaket er Nordeas Premiumtilbud. De som er kunder hos storbankene må derfor sjekke sine nye vilkår ekstra nøye. Her kan det være penger å spare!

Å flytte boliglånet til en av bankene på topplisten vil fort kunne spare deg for et halvt prosentpoeng. Det betyr 600 kroner spart i måneden etter skatt - eller 7200 kroner spart i året.

Gledelig er det at Sparebanken SMN nå rapporterer rente for lån på 2 millioner innenfor 75 prosent av kjøpesummen. Det har de tidligere ikke gjort. Huseierne mener at bankene skal oppgi sine rentevilkår, slik at forbrukerne kan sammenligne tjenestene.

Følg Huseierne på Facebook for å få nyheter rett i din feed!

Fastrente eller flytende rente?

Bør du binde? Les mer her om du skal binde renten på boliglånet ditt! 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Hvor mange kan du leie ut til?

Les mer

Gull på loftet

Les mer