De beste rentene på boliglån i april: Sjekk rentene dine - nå har det vært store endringer!

Gå til hovedinnhold

De beste rentene på boliglån i april: Sjekk rentene dine - nå har det vært store endringer!

Huseiernes rentebarometer for april 2020 viser store endringer. Rentene har gått ned, og bankene som før var på toppen har falt på listene. Sjekk renten din i dag!

SJEKK RENTEN: Nå må du som bankkunde sjekke renten din. Etter renteendringene har det vært store bevelgeser på rentebarometeret.

Av: Carsten Henrik Pihl, forbrukersjef i Huseierne

Norges Bank satte ned styringsrenten kraftig før påske som følge av koronakrisen. Bankene har også satt ned sine lånerenter, men ikke alle har satt ned like mye.

Rentebarometere for april viser store endringer fra det vi viste i mars før renteendringene.

Ny bank på toppen

Noen klare tegn ser vi. Flere banker som har vært jevnt på vår Topp-15 liste det siste året er nå ute av listen. Og de to bankene som har ligget jevnt på toppen i mange måneder - Landkreditt og Bulder Bank - er nå lenger ned på listen.

På toppen av listen finner vi nå Fana Sparebanks nettlån. Dette er et lån som har vært i toppen noen ganger siste året, men som også har duppet ut av listen i samme tidsrom. 

 

Storbankene fortsatt dårlige

En trend som fortsetter å holde seg er at de fleste av storbankenes tilbud fortsatt er dårlige.

Den eneste storbanken som er inne på Topp-15 listen er Nordeas premiumlån. Ellers skiller det over 0,3 prosentpoeng mellom beste bank på listen og den beste storbanken.

Vi merker oss også at Sparebank1 SMN, den største banken i midt-Norge, nå har tatt opp sin gamle praksis med å ikke ha listepriser på dette vanlige eksempellånet på 2 millioner kroner.

Det er ikke noe vi liker! Banklån er viktig for norske boligeiere, og da er det viktig at tilbudene fra bankene er åpne og transparente!

 

Husk å sjekke medlemsbetingelsene dine!

Husk at du som boliglånskunde bør sjekke dine medlemsbetingelser. Beste tilbud nå er Handelsbankens tilbud til Juristforbundets medlemmer. Der er effektiv rente på vårt eksempellån på 1,83 %.

Fakta:

Husk Huseiernes medlemsfordeler i Storebrand!

Du som er medlem i Huseierne får nå tilbud om gode lånebetingelser i Storebrand.

Sammenlignbar rente på eksempellånet på to milloner innenfor 75 prosent av boligens verdi er for deg som medlem i Huseierne 2,12 prosent effektiv rente.

Det er helt i toppen av rentebarometeret, og langt under storbankene!

Skal du låne 4 millioner innenfor 70 prosent av boligens verdi får du meget gode 2,00 prosent i effektiv rente! Les mer om tilbudet her!

 

Slik pruter du på boliglånsrenten

Det vil ofte gå an å få bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på.

Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med et par andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

 

 

 

 

 

Ny medlemsfordel!

Nettboard_versjon1.png

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Blir ingen solskatt for boligeiere

Les mer

Spar tusener på nytt tak!

Les mer