Beste rente på boliglån juni 2020: Nykommer på topp av listen

Gå til hovedinnhold

Beste rente på boliglån juni 2020: Nykommer på topp av listen

En ny bank er på toppen av Huseiernes rentebarometer, og det er en rekke endringer litt lenger ned. Bruk starten av sommeren til å sjekke at du har de beste rentevilkårene på boliglånet ditt!

BYTTE BANK? Sjekk renten din nå i juni og bytt bank hvis du har for dårlig rente på lånet ditt!

Av: Carsten Henrik Pihl, forbrukersjef i Huseierne


Juniutgaven av Huseiernes rentebarometer toppes av Himla banktjenester. Dette er en nykommer i bankmarkedet.

Himla er et underbruk av Fana Sparebank, og de markedsfører seg med at de er "bittelitt firkanta". Altså ikke en bank for alle, men de legger press på lånemarkedet.

Forrige rentebarometer var laget 14. mai. Da hadde de fleste store bankene endret rentene sine. Nå har også de mindre sparebankene kommet etter. Derfor er det lett å se hvordan din bank ligger an. 

 

NB: Huseierne lager månedlige rentebarometer. Du finner renteoversikten for juli her:

 

Bruk derfor forsommerdagene nå til å sjekke at du har det beste banktilbudet du kan få.

 

Nå bør du ha under 2 prosent i effektiv rente!

Rentebarometeret viser at du i alle fall bør ha under to prosent i effektiv rente. Det tilsvarer rundt 1,90 prosent i nominell rente.

Huseiernes rentebarometer lages for et vanlig eksempellån på 2 millioner kroner innenfor 75 prosent av boligens verdi. Rentetallene viser at hvis du har bedre sikkerhet, kan du også få bedre renter.

Husk at selv om rentene er lave, er det penger å spare! Du sparer 7200 kroner i året - eller 600 kroner i måneden hvis du får et halvt prosentpoeng lavere rente ved å prute eller bytte bank.

Fakta:

Medlemsfordel: Lån i Storebrand

Husk Huseiernes medlemsfordel: Huseiernes medlemslån i Storebrand bank har en effektiv rente på standardlånet på to millioner innenfor 75 prosent av boligens verdi på 1,82 prosent effektiv rente!

Beste rente for lån over 4 millioner kroner til 70 prosent av boligens verdi: 1,62 prosent effektiv (1,56 prosent nominell)

Les mer her!

 

Sjekke medlemslån hvis du kan!

De som har medlemsskap i ulike organisasjoner bør sjekke sine tilbud. De beste rentene du kan få på medlemslån nå er 1,46 prosent effektiv rente for Juristforbundet (Handelsbanken) og Akademikerne (Danske Bank). LO-medlemmer må sjekke litt. De får fra 1,68 prosent i Sparebank1 SR-bank, men her er vilkårene ulike i ulike banker.

For de med lån i Statens Pensjonskasse (SPK) er renten fortsatt på 2,64 prosent. Dette på grunn av reglene om rentesettelse i SPK. Renten endres først 1. juli.

Huseierne har vært i kontakt med SPK, og de forteller at de gjerne skulle satt renten ned før, særlig nå som det er en spesiell situasjon etter ekstraordinære rentenedsettelser.

Det er Finansdepartementet som har satt ned foten. Men når renten settes ned i juli, vil den komme ned på et vanlig, godt nivå igjen.

 

Det handler om hjemmet ditt!

Medlemmer i Huseierne får:

→ Gratis juridisk og byggteknisk rådgivning
→ Gratis kurs i boligrelaterte temaer
→ Rabatter på byggevarer og andre boligrelaterte produkter

Bli en trygg boligeier for 619 kroner i året! 

 

Slik pruter du på boliglånsrenten

Det vil ofte gå an å få bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på.

Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med et par andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

 

For ordens skyld: Huseierne har en avtale med Storebrand om gunstig medlemslån med rabatter. Storebrand setter sine renter uavhengig av Huseierne, og Huseierne kommenterer rentemarkedet uavhengig av Storebrand.

 

 

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Blir ingen solskatt for boligeiere

Les mer

Spar tusener på nytt tak!

Les mer

Lad elsparkesykkelen med vett

Les mer