Beste boliglånsrente i juli 2020: Nå bør du få under 2 prosent i rente på lånet!

Gå til hovedinnhold

Beste boliglånsrente i juli 2020: Nå bør du få under 2 prosent i rente på lånet!

Huseiernes rentebarometer for juli viser at du nå bør ha under to prosent i effektiv rente på boliglånet ditt. Her ser du hvilke banker som har de beste boliglånsrentene i juli.

BYTTE? De beste boliglånsrentene er nå under 2 prosent. Det bør du også klare å få på ditt lån. Nå er det på tide å være en aktiv forbruker! 

Av: Carsten Henrik Pihl

Huseiernes rentebarometer for juli viser at bankene nå har stabilisert rentene sine etter en hektisk vår. Den aller beste renten på vårt eksempellån på 2 millioner kroner innenfor 75 prosent av boligens verdi ligger på 1,56 % effektiv rente, mens de aller fleste bankene på topp-15 listen har renter på under 2 prosent for dette lånet.

Det betyr at du nå bør sjekke boliglånsrenten din. Er den mye over to prosent bør du prute med banken din (se under for hvordan) eller bytte bank!

Det er penger å spare! Du sparer for eksempel 7200 kroner i året - eller 600 kroner i måneden hvis du får et halvt prosentpoeng lavere rente ved å prute eller bytte bank.

Mange tilbud i markedet - sammenlign riktig!

Mange banker har nå ulike kampanjer på boliglån. Vær oppmerksom på at mange av disse kampanjene har spesielle renter. Det kan for eksempel være lån til under halvparten av boligens verdi, eller de reklamerer for sine grønne boliglån - som du kanskje ikke kvalifiserer til.

Derfor er det viktig at du sammenligner tilbudene riktig. Det er årsaken til at vi i Huseierne bruker et eksempellån til 2 millioner kroner innenfor 75 prosent av boligens verdi. I tillegg sammenligner vi effektive renter - etter gebyrer. Da sammenligner vi produktene mot hverandre på like vilkår.

Fakta:

Nominell og effektiv rente

I Huseiernes rentebarometer finner du oversikt over både nominell rente og effektiv rente.

Nominell rente er selve renten på lånet

Effektiv rente er nominell rente og alle kostander du har ved betaling, slik som gebyrer for etablering, fakturagebyr når regningene betales mm. Effektiv rente vil variere med ulike nedbetalingstider, beløp og antall terminer. 

Effektiv rente er altså den faktiske kostnaden på lånet, og den renten du må bruke når du sammenligner ulike lånetilbud.

 

SPK har satt ned renten - noe

De som har medlemskap i ulike fagorganisasjoner og pensjonskasser kan få bedre lånerenter.

Statsansatte får lån i Statens Pensjonskasse (SPK). Den renten settes seks ganger i året, og baserer seg på beste tilbud i Finansportalen. Dermed er det et etterslep i rentenedsettelsene. Dette har kunder i SPK særlig merket i vår. Mens beste renter i vanlige banker har ligget godt under to-tallet siden mai, har SPKs renter vært på 2,64 %. Dette er høyere enn de dyreste storbankene!

Men nå er renten satt ned til 2,24 %. Det er fortsatt ikke "godt nok", og det henger fortsatt sammen med reglene for rentefastsettelse hos SPK. Men kunder i SPK har godt nytt i vente. Fra første september settes renten ned igjen, og da blir den på 1,49 %, skriver SPK på sine nettsider

For andre medlemsorganisasjoner er beste medlemstilbud på 1,46 % på vårt eksempellån på to millioner kroner. Dette får medlemmer av Akademikerne (Danske Bank), og medlemmer av Juristforbundet i Handelsbanken.

LO favørmedlemmer får beste rente på 1,63 % hos Sparebank1 SR-bank.

Fakta:

Medlemsfordel: Lån i Storebrand

Husk Huseiernes medlemsfordel: Huseiernes medlemslån i Storebrand bank har en effektiv rente på standardlånet på to millioner innenfor 75 prosent av boligens verdi på 1,82 prosent effektiv rente!

Beste rente for lån over 4 millioner kroner til 70 prosent av boligens verdi: 1,62 prosent effektiv (1,56 prosent nominell)

Les mer her!

 

Slik pruter du på boliglånsrenten

Du kan i mange banker få bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på.

Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med et par andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

 

For ordens skyld: Huseierne har en avtale med Storebrand om gunstig medlemslån med rabatter. Storebrand setter sine renter uavhengig av Huseierne, og Huseierne kommenterer rentemarkedet uavhengig av Storebrand.

 

 

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler
Huseiernes politiske medarbeidere sammen med miljøvernminister Bjelland Eriksen

Nye tall viser: Kraftig økning i kommunale avgifter de neste årene

Les mer