Beste rente på boliglån etter rentesenkningen i mai

Gå til hovedinnhold

Beste rente på boliglån etter rentesenkningen i mai

Bankene har nå senket rentene på boliglån etter at Norges Bank satte styringsrenten til null for en uke siden. Huseiernes oppdaterte rentebarometer viser at du nå bør ha en boliglånsrente på ettallet.

Beste rente på boliglån i mai 2020.
UNDER TO PROSENT: Huseiernes rentebarometer for mai viser at du nå bør ha en boliglånsrente under to prosent.

Av: Carsten Henrik Pihl, forbrukersjef i Huseierne

Vi har en nå en historisk lav styringsrente i Norge på null prosent. Det gjør også at de aller fleste bankene den siste uken har senket sine renter.

Sjekk vårt rentebarometer for å se hva du kan forvente i lånerenter utover.

NB: Huseierne lager månedlige rentebarometer. Du finner rentebarometeret for juli her: 

 

Har ikke senket like mye som Norges Bank

De økonomiske usikkerhetene har ført til at Norges Bank har kuttet styringsrenten med 1,50 prosentpoeng siden midten av mars. Men bankenes renter er ikke satt ned like mye.

For eksempel var beste rente i Huseiernes rentebarometer før rentesenkningen på 2,90 prosent. Beste rente nå er på 1,65 prosent. Det er en forskjell på 1,25 prosentpoeng. Med andre ord "mangler" det fortsatt 0,25 prosentpoeng før bankene har kuttet renten like mye som Norges Bank.

Dermed bør det fortsatt være rom for ytterligere rentekutt utover våren og sommeren, når finansmarkedene forhåpentligvis har roet seg noe.

Norges Bank sa også etter siste rentesenkning at de forenter en boliglånsrente på 1,75 prosent i snitt, og tabellen under viser at det er litt igjen dit.

 

Sjekk hva gullrentene betyr

Mange banker markedsfører sine rentesekninger og de nye rentene. Men pass på å lese den lille skriften. For noen av tilbudene er for eksempel for grønne lån, eller for boliglån med under 50 prosent sikkerhet. Og bevares: Du skal utnytte disse tilbudene hvis du har mulighet til det!

Men denne markedsføringen gjør at det er vanskelig å sammenligne tilbudene. I Huseiernes rentebarometer sammenligner vi et standardlån på 2 millioner kroner innenfor 75 prosent av boligens verdi.

Dermed sammenligner vi epler mot epler, og du kan se hvordan bankene virkelig ligger an.

Merk i tabellen at ikke alle bankene har kommet med sine nye priser ennå. NordeaDirect (tidligere Gjensidige Bank) og Handelsbanken er to av disse. Dette er banker som pleier å ha gode tilbud. Begge har sagt de skal redusere renten, men har ennå ikke publisert nye prislister.

Beste lånetilbud til medlemmer

De beste lånene får fortsatt du som er medlem av en forening. Beste tilbud er Akademikerne som får 1,46 prosent effektiv rente på standardlånet vi presenterer. LO- medlemmer får gode tilbud i flere av Sparebank 1- bankene, med SR- bank på 1,68 prosent effektiv.

Også her er det noen banker som ikke har kommet med nye renter, blant annet Juristforbundet (Handelsbanken), YS og NAL (NordeaDirect).

Fakta:

Medlemsfordel: Lån i Storebrand

Husk Huseiernes medlemsfordel: Huseiernes medlemslån i Storebrand bank har en effektiv rente på standardlånet på to millioner innenfor 75 prosent av boligens verdi på 1,82 prosent effektiv rente!

Beste rente for lån over 4 millioner kroner til 70 prosent av boligens verdi: 1,62 prosent effektiv (1,56 prosent nominell)

Les mer her!

 

Slik pruter du på boliglånsrenten

Det vil ofte gå an å få bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på.

Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med et par andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

 

 

 

 

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Kraftig økning i kommunale avgifter

Les mer