Beste boliglånsrente i august: Siste måned med lav rente!

Gå til hovedinnhold

Beste boliglånsrente i august: Siste måned med lav rente!

Huseiernes rentebarometer for august viser at det fortsatt er mulighet for å få meget gode renter på boliglånet. Den neste måneden blir viktig for bankkundene. Nå er det din oppgave å prute ned renten før de går oppover!

Husk å bytte bank i august!
SJEKK NÅ! I løpet av en måneds tid settes rentene opp. Derfor bør dere nå sørge for å ha lavest mulig rente før rentene går opp igjen! (Foto: Shutterstock)

Av: Carsten Henrik Pihl, forbrukersjef i Huseierne

Torsdag 19. august er det rentemøte i Norges Bank. Da venter alle som følger rentemarkedet at sentralbanksjef Øistein Olsen fastholder signalet om at boliglånsrenten settes opp fra rentemøtet 23. september.

Det betyr at dagene er talte for den lave boliglånsrenten med beste renter nesten nede på 1 prosent.

Det du bør gjøre i tiden frem til dette rentemøtet er å få din egen boliglånsrente så lav som mulig. Da er startpunktet for rentehevingene så lavt som mulig, og du sparer på bokostnadene.

Skjebnedag for Sbanken

Men dette er ikke det eneste spennende som skjer for norske bankkunder i de neste ukene. Allerede torsdag 26. august kommer Konkurransetilsynets avgjørelse i saken om DNB får kjøpe opp Sbanken.

Dette er en sak Huseierne har vært sterkt engasjert i, for Huseierne mener at bankkonkurransen blir svekket hvis DNB får kjøpe opp en av sine viktigste konkurrenter.

Ikke bare vil det være leit for Sbanken-kundene, men for alle bankkunder.

Huseierne har hatt flere møter med konkurransetilsynet for å presentere vårt syn og legge frem funn fra en rapport vi fikk utarbeidet om dette i mai i år.

Les mer: Bankkonkurransen svekkes betydelig om DNB får overta Sbanken 

carsten_f_2000x1333.jpg

RENTEKOMMENTAR: Huseiernes forbrukersjef Carsten Pihl følger boliglånsmarkedet tett. Her er hans kommentar om det siste rentebarometeret fra Huseierne.

 

Slik pruter du på boliglånsrenten

Du kan i mange banker få en bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på.

Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Les også:  Hvor mye kan jeg låne?

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med et par andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

Usikker på hvilke banker som gir lån der du bor? Se vår store bankoversikt!

For ordens skyld: Huseierne har en avtale med Storebrand om gunstig medlemslån med rabatter. Storebrand setter sine renter uavhengig av Huseierne, og Huseierne kommenterer rentemarkedet uavhengig av Storebrand.

Fakta:

Slik vil renteøkningen skje høsten 2021

Det er varslet at Norges Bank setter opp styringsrenten i september 2021. Det vil få virkning på boliglånsrenten på denne måten: 

  • Torsdag 23. september er det rentemøte i Norges Bank. Da settes antakelig styringsrenten opp med 0,25 prosentpoeng.
  • Allerede samme dag, eller dagen etter - fredag 24. september vil første bank varsle at de setter opp renten med like mye som Norges Bank har satt opp renten. Vanligvis er det en av de store som er først - DNB eller Nordea. Deretter pleier de andre bankene å følge etter som perler på en snor.
  • For deg som har boliglån settes ikke renten opp før seks uker etter varselet er gitt. Det vil si at renten øker fra 4. eller 5. november.

 

 

 

 

 


Medlemsfordel

Par sitter foran en laptop

Boliglån fra Storebrand Bank

Som medlem av Huseierne kan vi nå tilby boliglån i samarbeid med Storebrand, til meget konkurranse dyktige betinger.

Få boliglån fra 4,59 prosent nominell rente, 4,77 prosent effektiv. Gratis etablering!

Les mer

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Blir ingen solskatt for boligeiere

Les mer

Spar tusener på nytt tak!

Les mer