Beste rente på boliglån i juli: To måneder til renten settes opp!

Gå til hovedinnhold

Beste rente på boliglån i juli: To måneder til renten settes opp!

RENTEBAROMETER: Norges Bank holder på sitt - renten settes opp i september. I mellomtiden har noen banker faktisk satt ned renten! Slik er du klar til å møte renteoppgangen.

GÅR OPP: Sentralbanksjef Øystein Olsen er klar: Styringsrenten settes opp i september. (Foto: Norges Bank).

Av:

På rentemøtet i juni kom det ingen overraskelser fra Norges Bank. (Det gjør det sjelden.) Sentralbanksjef Øystein Olsen kom med uttalelsen "alle" visste om på forhånd: Renten skal opp i september.

- Slik vi nå vurderer utsiktene og risikobildet, vil styringsrenten mest sannsynlig bli satt opp i september, sier sentralbanksjef Øystein Olsen.

For deg med lån: Renten går opp i november

Det som kommer til å skje er etter alle solemerker dette:

  • Torsdag 23. september er det rentemøte i Norges Bank. Da settes antakelig styringsrenten opp med 0,25 prosentpoeng.
  • Allerede samme dag, eller dagen etter - fredag 24. september vil første bank varsle at de setter opp renten med like mye som Norges Bank har satt opp renten. Vanligvis er det en av de store som er først - DNB eller Nordea. Deretter pleier de andre bankene å følge etter som perler på en snor.
  • For deg som har boliglån settes ikke renten opp før seks uker etter varselet er gitt. Det vil si at renten øker fra 4. eller 5. november.

carsten_f_2500x1333.jpg

RENTEKOMMENTAR: Huseiernes forbrukersjef Carsten Pihl følger boliglånsmarkedet tett. Her er hans kommentar om det siste rentebarometeret fra Huseierne. 

Noen banker har satt ned renten siden sist!

Sitter du i dag med en bank med dårlig rente, vil denne renten bare bli dårligere. Vi anbefaler deg at du bytter bank allerede nå til en bank med lavere og bedre rente! Bruk vår liste under som en oversikt over hvilke banker som gjør det bra!

Siden rentebarometeret i juni, har det vært litt forflytninger i rentelisten. Himla Banktjenester har satt ned sin rente med 0,05 prosentpoeng. Ikke mye, men de er nå den landsdekkende banken som ligger øverst på rentelisten.

Ikke mindre gledelig er det at den store regionbanken Sparebank1 SR-bank har satt ned sin rente fra 2,08 prosent til 1,98 prosent. Dermed er de eneste storbanken som ligger under 2 prosent på vår juli-oversikt.
(Alle tall er effektiv rente for et lån på to millioner kroner, innenfor 75 prosent av boligens verdi.)

Det handler om hjemmet ditt!

Medlemmer i Huseierne får:

→ Gratis juridisk og byggteknisk rådgivning
→ Gratis kurs i boligrelaterte temaer
→ Rabatter på byggevarer og andre boligrelaterte produkter

Bli en trygg boligeier for 579 kroner i året! 

 

Slik pruter du på boliglånsrenten

Du kan i mange banker få en bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på.

Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Les også:  Hvor mye kan jeg låne?

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med et par andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

Usikker på hvilke banker som gir lån der du bor? Se vår store bankoversikt!

For ordens skyld: Huseierne har en avtale med Storebrand om gunstig medlemslån med rabatter. Storebrand setter sine renter uavhengig av Huseierne, og Huseierne kommenterer rentemarkedet uavhengig av Storebrand.

 

 

 

 

 

 


Medlemsfordel

Storebrand_banner.jpg

Boliglån fra Storebrand Bank

Som medlem av Huseierne kan vi nå tilby boliglån i samarbeid med Storebrand, til meget konkurranse dyktige betinger.

Få boliglån fra 4,59 prosent nominell rente, 4,77 prosent effektiv. Gratis etablering!

Les mer

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Hvor mange kan du leie ut til?

Les mer

Gull på loftet

Les mer