Færre innbrudd

Gå til hovedinnhold

Færre innbrudd

Det ble meldt om færre innbrudd og tyveri til forsikringsselskapene første halvår i år, sammenlignet med samme periode i fjor. Hyttestatistikken trekker tallene ned.

Inbrudd på hytter har gått drastisk ned i første halvår av 2015.
Inbrudd på hytter har gått drastisk ned i første halvår av 2015.

Forsikringsselskapene har fått melding om 15 400 tyveri og innbrudd i hus, leiligheter og hytter. Erstatningsutbetalingene er på 231 millioner kroner etter første halvår.

Sammenlignet med fjoråret innebærer dette at antallet går ned med til sammen 13 prosent og erstatningsutbetalingene med fem prosent. Det er hyttene som trekker erstatningsutbetalingene ned, for her går erstatningsutbetalingene ned med hele 16 prosent.

– Innbrudd er ubehagelig å bli utsatt for, så dette er en gledelig nyhet, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Pass på hjemmet ditt

– Din største sikkerhet er å bruke sunn fornuft. Sett opp fysiske sperrer som du mener vil hindre tyven. Alarm og ekstra låser vil i alle tilfeller gjør boligen din mindre attraktiv. Stiger burde ikke ligge synlig ute i hager. De burde gjemmes, låses eller settes i en eventuell garasje, sier leder Inge Gudmund Aasfor takstappratet i If.

Alt som kan oppleves som hindringer for tyven ER i virkeligheten også hindringer. Spesielt hindrer dette spontantyverier. Ekstra låser hjelper i den grad at det gjør at tyven bruker lengre tid på innbruddet. Mange alarmselskaper har nå innført oblatsystem på alarmene sine, for å vise at man har betalt for inneværende år og at alarmen er i funksjon.

– Stadig flere bruker alarm og samtidig har politiet i mange distrikter gjort en målrettet innsats for å forebygge innbrudd. Et FG-godkjent alarmanlegg kan også virke preventivt. sier Neverdal i Finans Norge.

For å avverge boliginnbrudd, bør det se ut som om du er hjemme. Det er lurt å samarbeide med naboen om vanning av plantene på trappa og tømming av postkassen. Kast gjerne litt søppel i søppelkassen deres også, dermed blir det ikke så tydelig at naboen ikke er hjemme.

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Reparér hakk og riper med voks

Les mer