Startskudd for Huseiernes smarte energipakke

Gå til hovedinnhold

Startskudd for Huseiernes smarte energipakke

I dag går årets første boligmesse av stabelen, og Huseierne er på plass med ny stand, mange nye samarbeidspartnere og medlemsfordeler. Årets store nyhet er vår smarte energipakke!

Tekst og foto: Linda Ørstavik Öberg.

Boligeiere flest ønsker å redusere strømforbruket og bruke strømmen smartere.

En klima- og energismart bolig gjør at du sparer både miljø og strøm, og ikke minst penger.

Men mange av oss vet rett og slett ikke hva vi kan gjøre, hvordan vi skal gjøre det, hva det koster eller hvor vi skal begynne.

Nettopp den terskelen vil vi senke, og vi vil gjøre det engasjerende, enkelt og gøy å gjennomføre energitiltak hjemme.

 

Mange ulike tiltak

I fjor fikk Huseierne innvilget 1 million kroner i prosjektstøtte fra Enova. Det sammen med solid egeninnsats og ekstern prosjektledelse, har gjort at vi nå endelig kan presentere Huseiernes smarte energipakke.

Sammen med store og solide prosjektpartnere som Defa, Futurehome, Otovo, Monter og Glitre Energi, har vi begynt å sette sammen et tilbud som skal gjøre det enklere og billigere for medlemmene våre å velge miljøvennlige og energieffektive løsninger til sin bolig.

Produkter2.jpg

Ved å tilby våre medlemmer en smart energipakke med gode priser på kvalitetssikrede produkter og hjelp til installasjon og finansiering, håper vi å bidra til at flere installerer varmepumpe, smart strømstyring, legger solpaneler på taket, går til innkjøp av elbillader, skifter vinduer og etterisolerer.

Vi har selvfølgelig også tenkt på finansiering.

 

Vi spiller en viktig rolle

Hensikten med prosjektet er ganske enkelt å redusere barrierene for at boligeiere investerer i kostnadseffektive og fremtidsrettede tiltak for å redusere sitt eget energiforbruk, samt senke belastningen på distribusjonsnettet for strøm.

Vi er nemlig sikre på at boligeieres interesse for å gjennomføre energitiltak hjemme kommer til å vokse, men i dag oppleves det for mange som et uoversiktlig og vanskelig marked å forholde seg til.

Dessuten har vi i Norge forpliktet oss til å gjøre vår del av jobben gjennom Parisavtalen, og hvis vi skal nå klima- og miljømål og unngå store investeringer i strømnettet, så er det viktig at også vi boligeiere også bidrar.

Huseierne ønsker derfor å ta en aktiv posisjon i arbeidet med å løse klimautfordringene og hjelpe landets boligeiere til å ta del i det grønne skiftet.

 

Strømsmart

Derfor jobber vi samtidig på spreng med å utvikle «strømsmart», en nettjeneste som gjør det enklere for alle oss som eier bolig å gjennomføre energitiltak i boligen vår.

Den blir tilgjengelig for alle i løpet av 2020. Utviklingsarbeidet er godt i gang og vi kan derfor gi dere en smakebit på hvordan tjenesten vil se ut allerede nå.

 

 

Strømsmart vil ut fra strømdata og opplysninger om boligen din kunne gi nøyaktige beregninger og foreslå konkrete energitiltak du kan gjennomføre hjemme.

Tjenesten er for alle, den er enkel å forstå og enkel å ta i bruk. Alt du trenger å gjøre er å registrere deg og legge inn noen enkle data om boligen og husstanden.

Du får da din egen profil, og vi kan gi deg gode råd basert på strømforbruket ditt over tid. Vi beregner også nedbetalingstiden, altså hvor lang tid det tar før investeringen blir lønnsom.  

Strømsmart vil altså raskt gi deg svar på hvor mye du kan spare og hvilket utstyr det vil være lønnsomt for deg å anskaffe – som varmepumpe, solcelleanlegg, nye vinduer og et smart strømstyringssytem.

Så følg med! Huseierne gjør mye spennende på energifronten fremover.

Linda@huseierne.no

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Kraftig økning i kommunale avgifter

Les mer