Ny medlemsrekord: Huseierne passerte 250.000 medlemmer!

Gå til hovedinnhold

Ny medlemsrekord: Huseierne passerte 250.000 medlemmer!

Huseierne går inn i 2022 med over 250.000 medlemmer. En vekst på over 15.000 medlemmer på ett år! - Dette viser at forbrukerne virkelig trenger en uavhengig og sterk forbrukerstemme til å ivareta sine interesser, sier generalsekretær Morten Andreas Meyer.

REKORD: Generalsekretær Morten Andreas Meyer feirer medlemsrekorden på 250.000. Og han vet det forplikter: - Vi er en forbrukerorganisasjon uten partipolitisk tilknytting fullt ut finansiert av medlemmene. Vi arbeider hver dag for å ivareta boligeiernes interesser i kamp mot kompliserte offentlige reguleringer og bestemmelser og store kommersielle aktører, sier han.

Av: Carsten Henrik Pihl

Huseierne avsluttet 2021 med 250.332 medlemmer! Dette er ny medlemsrekord. Med 250.000 medlemmer er rundt 10 prosent av norske husstander medlemmer i Huseierne.

- Denne sterke medlemsveksten er et uttrykk for tillit til og anerkjennelse av vårt arbeid som uavhengig medlemsorganisasjon. Det er mange ønsker å stå sammen med oss som uavhengig forbrukerstemme, sier generalsekretær Morten Andreas Meyer.

90 prosent fornyet medlemskapet

Medlemsveksten har vært på 15.000 medlemmer fra 2020. I tillegg er det meget høy grad av fornyelse av medlemskapet:

- Vi er særlig fornøyde med at nesten 90 prosent av medlemmene fornyet medlemskapet i 2021. Det viser at medlemmene våre er meget godt fornøyde med det tilbudet vi gir dem, sier Morten Andreas Meyer.

Det bekreftes av den store medlemsundersøkelsen vi gjorde i juni i fjor. Der svarer 77% av medlemmene våre at de er fornøyde eller svært fornøyde med medlemskapet i Huseierne.

Medlemsundersøkelsen Huseierne gjorde i 2021 viste at det er ulike grunner til at man blir medlem. Noen ønsker å bruke medlemsfordelene som rabatter på forsikring, byggevarer og strøm.

Andre trenger juridisk eller byggteknisk rådgivning, eller vil ha tilgang til Huseiernes kontrakter for blant annet utleie. Andre igjen ønsker å ha Huseierne som representant for sine interesser i det politiske arbeidet.

 

Viktig politisk arbeid

Huseierne har gjennom 2021 vært sterkt engasjert i boligpolitisk arbeid.

- Vi er en forbrukerorganisasjon uten partipolitisk tilknytting fullt ut finansiert av medlemmene. Vi skal ivareta boligeiernes interesser i kamp mot kompliserte offentlige reguleringer og bestemmelser og store kommersielle aktører, sier Morten Andreas Meyer.

Les også: Huseierne tar strømkampen for deg

I 2021 har høye strømpriser og ny nettleiemodell vært saker der Huseierne har lagt mye arbeid i å å fremme forbrukerinteressene. En annen sak Huseierne har engasjert seg i har vært DNBs forsøk på å kjøpe opp Sbanken:

- Vi har brukt mye tid i 2021 på dette oppkjøpet. Renteutgiftene er den største bokostnaden til norske boligeiere, og vi mener derfor at det vil være uheldig for alle norske bankkunder om en så viktig utfordrer som Sbanken blir kjøpt opp av landets største bank, sier Meyer.

Konkurransetilsynet besluttet i november å nekte oppkjøpet, men saken er nå klaget inn til Konkurranseklagenemnda og ventes avgjort senere i vår.

Medlemsveksten gjør at Huseiernes posisjon som viktig samfunnsaktør blir enda sterkere, mener Morten Andreas Meyer:

- Muligheten for gjennomslag for forbrukerinteressene øker med antallet medlemmer. Veksten i 2021 ønsker vi å fortsette i årene fremover. Dette vil styrke oss i kampen for forbrukernes interesser.

Les også: Dette har Huseierne gjort i 2021

Det handler om hjemmet ditt!

Medlemmer i Huseierne får:

→ Gratis juridisk og byggteknisk rådgivning
→ Gratis kurs i boligrelaterte temaer
→ Rabatter på byggevarer og andre boligrelaterte produkter

Bli en trygg boligeier for 619 kroner i året! 

Gode medlemsfordeler

For Huseierne er det også viktig å bruke markedsmakten for å forhandle frem gode rabatter for medlemmene. I 2021 lanserte vi forsikringsavtale med Storebrand, strømavtale med Glitre Energi (Nå Å Strøm), alarmavtale med Sector alarm og en forbedret avtale med Montér.

- Det er viktig for oss at våre partnere alltid tilbyr pris- og rabattmodeller som gjør det lønnsomt for deg å være medlem hos oss, og bidrar til at du sammen med oss opplever det som enklere, tryggere og rimeligere å være boligeier, sier Morten Andreas Meyer, generalsekretær i Huseierne.

Med flere medlemmer er det enklere å forhandle slike avtaler, og i 2022 har Huseierne lansert nye avtaler med Otovo og Radonmannen.

Les også: Nye medlemsfordeler i 2022 - spar penger på medlemsskapet ditt

Samtidig peker han på at Huseierne ikke har kommersielle bindinger til disse aktørene:

- Det er medlemmene våre som får rabattene. Vi i Huseierne har inntektene våre fra medlemskontingenten og ikke provisjoner og kick-backs fra partnerne., forteller Morten Andreas Meyer.

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Kraftig økning i kommunale avgifter

Les mer