Huseierne vant nettleie-kamp

Gå til hovedinnhold

Huseierne vant nettleie-kamp

Fellesskap gir forhandlingsstyrke. Det er godt nytt for landets boligeiere.

Morten Andreas Meyer, generalsekretær i Huseierne

Huseierne ivaretar boligeiernes interesser, og jobber hver dag politisk på vegne av våre 275.000 medlemmer. Vi har jevnlige møter med stortingspolitikere, statsråder, embetsverk og lokalpolitikere. Når har dette arbeidet nok en gang gitt konkrete resultater.

Strøm må bli enklere

I fem år har vi i Huseierne kjempet for å unngå at forbrukerne blir påført en nettleiemodell som er vanskelig å forstå, som ikke motiverer til energieffektivisering, og som gjør strømregningen enda mer komplisert å forholde seg til.  

 Den første tiden var vi ganske alene i kampen. Nå står vi sammen med et stort partnerskap med andre forbrukerorganisasjoner, klima- og miljøorganisasjoner og bransjen.  

Vår energipolitiske rådgiver Linda Ørstavik Öberg er helt sentral i arbeidet. Hun er forbrukerrepresentanten når partnerskapet møter regjeringen og viktig premissgiver for argumentasjonen som benyttes i møte med myndighetene. 

Langsiktig påvirkning virker

Nå har regjeringen bestemt at den overgangsordningen vi fikk gjennomslag for i 2022, forlenges til 2026. Det er godt nytt for forbrukerne og en fin bekreftelse på at langsiktig, faktabasert påvirkningsarbeid gir resultater.  

Er du nysgjerrig og vil vite mer om hvordan dette påvirker din hverdag som boligeier?  Les mer i Lindas kommentar her

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Reparér hakk og riper med voks

Les mer