Beste rente på huslån i april - DNBs oppkjøp av Sbanken vil svekke konkurransen

Gå til hovedinnhold

Beste rente på huslån i april - DNBs oppkjøp av Sbanken vil svekke konkurransen

RENTEBAROMETER APRIL: DNB er på krigsstien og vil kjøpe opp Sbanken. Blir det gjennomført, vil bankkonkurransen bli dårligere. Denne sammenslåingen bør ikke få lov til å bli gjennomført. Se hvilke banker som har de beste tilbudene til deg nå!

OPPKJØP? DNB har meldt at de ønske å kjøpe opp Sbanken. Det å fjerne en viktig utfordrerbank fra markedet vil svekke konkurransen, mener Huseierne. Rentebarometeret for april viser at det er stor forskjell i rente også mellom de to bankene. ( Foto: Unsplash/Huseierne)

Av: Carsten Henrik Pihl, forbrukersjef i Huseierne

Oppdatert 15. april etter at nyheten om DNBs mulige oppkjøp av Sbanken ble kjent.

Torsdag 15. april ble det kjent at DNB ønsker å kjøpe opp Sbanken. Hvis DNB får kjøpe opp SBanken mister vi en viktig utfordreraktør i det norske bankmarkedet. Et marked som allerede er uoversiktlig og preget av for dårlig konkurranse.

Vi i Huseierne er derfor sterkt i mot et slikt oppkjøp, og håper konkurransemyndighetene her kommer på banen. 

I Huseiernes månedlige rentebarometer ligger SBanken kontinuerlig på topp 15. DNB er dessverre langt unna toppen slik du ser i tabellen under. 

Sbanken har på vårt rentebarometer for april en rente på 1,85 prosent. DNBs beste listetilbud er på 2,13 prosent. Det er 0,28 prosentpoeng i forskjell - mer enn en vanlig renteøkning fra Norges Bank!

Vi vet at rentekostnaden er en av de største bokostnadene for norske boligeiere i 2019 utgjorde den 41 prosent av boligeiernes samlede bokostnader i 2019, viser Huseiernes bokostnadsindeks for 2020.

Derfor er det viktig at vi har større utfordreraktører. At Norges største bank kjøper opp en konkurrent gir ikke økt konkurranse!

Renten skal opp til høsten

Norges Bank mener nå at rente kommer til å stige i høst. "Prognosen for styringsrenten innebærer at renten øker gradvis fra andre halvår i år.", skrev banken i sin rentebeslutning for mars.

Det kan bety at rentene stiger allerede fra september. Antakelig vil rentene stige med 0,25 prosentpoeng av gangen, og antakelig vil de fleste bankene følge på.

Det kan bli så mye som to rentehevinger før jul, men det kommer nok mye an på hvordan økonomien tar seg opp gjennom sommeren.

Vær forberedt på renteøkning!

To renteøkninger på et kvart prosentpoeng blir en økning på et halvt prosentpoeng. Det er en økning i renteutgifter på 650 kroner i måneden etter skatt hvis du har et lån på to millioner kroner.

Men du kan "lure" renteøkningen ved å bytte bank til den billigste banken du finner.

Ved å bruke vårt rentebarometer for april vil de fleste kunne klare å finne en bank med bedre tilbud enn de har i dag. Har du lån i en av storbankene må du sjekke den nederste tabellen vår.

Da ser du at storbankene har veldig dårlige listepriser opp mot de beste bankene. Sjekk derfor renten din, prut på renten og bytt bank om nødvendig!

Det handler om hjemmet ditt!

Medlemmer i Huseierne får:

→ Gratis juridisk og byggteknisk rådgivning
→ Gratis kurs i boligrelaterte temaer
→ Rabatter på byggevarer og andre boligrelaterte produkter

Bli en trygg boligeier for 619 kroner i året! 

 

Slik pruter du på boliglånsrenten

Du kan i mange banker få bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på.

Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Les også:  Hvor mye kan jeg låne?

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med et par andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

Usikker på hvilke banker som gir lån der du bor? Se vår store bankoversikt!

For ordens skyld: Huseierne har en avtale med Storebrand om gunstig medlemslån med rabatter. Storebrand setter sine renter uavhengig av Huseierne, og Huseierne kommenterer rentemarkedet uavhengig av Storebrand.

 

 

 


Medlemsfordel

Par sitter foran en laptop

Boliglån fra Storebrand Bank

Som medlem av Huseierne kan vi nå tilby boliglån i samarbeid med Storebrand, til meget konkurranse dyktige betinger.

Få boliglån fra 4,59 prosent nominell rente, 4,77 prosent effektiv. Gratis etablering!

Les mer

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler