Byttet bank og halverte kostnadene

Gå til hovedinnhold

Byttet bank og halverte kostnadene

Dessverre er det ikke slik at jo mer trofast du er mot banken din, desto bedre vilkår får du. Derimot vil bankene gjerne konkurrere i å gi deg bedre tilbud dersom du vil bytte.

Tone Elene Tjøstheim Jacobsen halverte månedlige kostnader ved å bytte bank. Foto: Privat

Det erfarte nylig maskinist og medlem i Huseierne Tone Lene Tjøstheim Jacobsen fra Strand utenfor Stavanger.

Hun forlot sin lokale bank til fordel for Huseiernes nye samarbeidspartner Storebrand Bank, og opplevde dermed at de månedlige kostnadene nesten ble halvert etter bankbyttet.   

Les også: 7 veier til en bedre økonomi 

Stor betydning for økonomien

Tilbudet fikk hun gjennom sitt medlemskap i Huseierne.

Avtalen ble tilgjengelig for medlemmer fra april i år, da Storebrand inngikk en samarbeidsavtale med Huseierne om å tilby en gunstig boliglånsrente til alle Huseiernes medlemmer.

– Denne endringen i økonomien har stor betydning for en som er enslig og står for alt selv, sier Tone Lene Tjøstheim Jacobsen.

Til daglig jobber hun som maskinist i skiftturnus og bor for seg selv i egen leilighet i den lille kommunen Strand rett utenfor Stavanger.

Som singel i etableringsfasen var et kostnadsbesparende boliglånstilbud kjærkomment.

– Etter at jeg tok imot tilbudet fra Storebrand fikk jeg ikke bare mye lavere rente, men også gratis etablering og andre fordeler gjennom Huseierne. Totalt ble de månedlige kostnadene mine nesten halvert, sier Tone Lene Tjøstheim Jacobsen.

Inntil nå har ferdig fremforhandlede avtaler med særlig gode boliglånsbetingelser vært forbeholdt medlemmer av fagorganisasjoner som LO og Akademikerne.

Avtalen med Storebrand Bank er derfor den første medlemsavtalen for lån som alle kan melde seg inn i og som passer de fleste.

Les også: Sett feriepengene på BSU

Alt på ett sted gir oversikt

34-åringen kjøpte leiligheten sin i 2015 og har siden da hatt deler av lånet sitt låst til fastrente i sin lokale bank.

– Jeg har gått med tanker om å bytte bank så snart bindingen til lokalbanken utløp. Så da jeg fikk tilbudet fra Storebrand, syntes jeg at tiden var inne, sier Tjøstheim Jacobsen. 

– Valget falt lett på Storebrand, da jeg allerede har pensjonsordningen fra Storebrand gjennom jobben, fortsetter hun.

Som kunde hadde hun også opplevd å få rabatter på andre ting, som for eksempel på bilforsikringen. Ikke minst syntes hun det var veldig oversiktlig å få samlet all gjelden på ett sted.

Tente gnisten til å spare

Tone Elene fikk etter et telefonmøte med Storebrands økonomiske rådgiver satt opp en langsiktig plan for sparing og pensjon.

– Vi diskuterte litt rundt mulighetene for sparing og fordelene ved å ha en klar plan. Jeg ser hvordan en ryddig og oversiktlig økonomi hjelper i hverdagen. Å bytte bank til Storebrand har absolutt gitt meg en gnist til å spare og bli bedre på økonomi generelt, slår hun fast.

Også selve bytteprosessen ga mersmak.

– Jeg møtte på effektive og dyktige kundebehandlere, som ikke bare ordnet alt for meg og fikk hele prosessen til å flyte raskt og smertefritt. Jeg opplevde koselige kundebehandlere som bryr seg og ønsker det beste for meg som kunde. Derfor vil jeg anbefale andre å ta kontakt for å høre hvilke tilbud de har og hva de kan ordne for deg. Selv ser jeg frem til å være kunde i Storebrand Bank, avrunder maskinisten fra Strand.

Fakta om avtalen

Huseiernes avtale med Storebrand går ut på å tilby boliglån med særlig gode renter til alle organisasjonens 225.000 medlemmer, uavhengig av utdanning og stilling.

Boliglånsavtalen er en nyhet på det norske markedet.

I avtalen med Storebrand Bank tilbys alle Huseiernes medlemmer boliglån fra 1,56 % rente nominelt (1,60 % effektivt.) for lån på over 4 millioner. For lån under 4 millioner tilbys nominell rente fra 1,75 %.

Etablering og flytting av lånet er gratis.

Fakta:

Medlemsfordel: Lån i Storebrand

Husk Huseiernes medlemsfordel: Huseiernes medlemslån i Storebrand bank har en effektiv rente på standardlånet på to millioner innenfor 75 prosent av boligens verdi på 1,82 prosent effektiv rente!

Beste rente for lån over 4 millioner kroner til 70 prosent av boligens verdi: 1,62 prosent effektiv (1,56 prosent nominell)

Les mer her!

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Reparér hakk og riper med voks

Les mer