Beste rente på boliglån i november 2023: Toppen er neppe nådd

Gå til hovedinnhold

Beste rente på boliglån i november 2023: Toppen er neppe nådd

HUSEIERNES RENTEBAROMETER: De billigste bankene har blitt litt dyrere, men heldigvis har ikke de dyreste bankene blitt dyrere på renteoversikten for november. Men det går mot ny renteheving i desember.

TIDLIG JULEGAVE? Det går antakelig mot ny renteøkning 14. desember. Julegaven du egentlig ikke vil ha! (Foto: Gustavo Fring/Pexels) 

Det ble ingen renteøkning i november, men det kommer nok en i desember - slik Norges Bank har advart mot. 

Dermed vil vi gå ut av året med rekordhøye renter. Rentemøtet er 14. desember. 

Heldigvis for deg som har boliglån: Det er nå åtte ukers varslingsfrist for bankene, så rentenutgiftene blir eventuelt ikke høyere før godt ute i februar!

Danske Bank med rekordlav "ferdigprutet" rente

Den store overraskelsen på denne månedens rentebarometer er Danske Banks om nå har "dumpet" renten til 5,41 prosent. Langt under de andre store bankene, og rekordlavt for Danske Bank å være.

Faktisk havner Danske Bank på fjerde plass på denne månedens oversikt. Dette etter at Danske Bank i lang tid har ligget nederst av storbankene.

Når banken nå kaller det "ferdigprutet", viser det altså at det er et godt prutningsmonn hos mange banker. Bruk disse rentene når du snakker med egen bank!

Men som vi vet: Danske Bank har sagt de skal selge unna, og Nordea ønsker å kjøpe. Derfor må de som går til Danske Bank nå være forberedt på å bytte bank hvis et oppkjøp blir godkjent.  

carsten_f_2500x1333.jpg

RENTEKOMMENTAR: Huseiernes forbrukersjef Carsten Pihl følger boliglånsmarkedet tett. Her er hans kommentar om boliglånsmarkedet i november 2023.   

Konkurransetilsynet avventende om Nordeas oppkjøp

Vi i Huseierne mener Nordeas oppkjøp av Danske Bank vil svekke bankkonkurransen i Norge. Det er ikke bra for konkurransen at landets nest største bank får kjøpe den tredje største. 

Les mer: Huseierne i møte med Konkurransetilsynet om bankkonkurranse

Derfor var det gledelig - og en halv seier - når Konkurransetilsynet ikke godkjente Nordeas oppkjøp tidligere i november. Men ønsker å se nærmere på oppkjøpet for å vurdere om konkurransen blir svekket. 

Huseierne har levert et omfattende analysemateriale til Konkurransetilsynet i denne anledningen. Neste frist for tilsynet er 12. januar. 

Blir det oppkjøp skal Danske Banks kunder over til Nordea, og deres rente er ikke noe lystig lesing. Der er veiledende rente nå 6,44 prosent. Altså over ett prosentpoeng høyere enn Danske Banks kunder får i dag!

Slik pruter du på boliglånsrenten

Du kan i mange banker få en bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på.

Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med et par andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

 

For ordens skyld: Huseierne har en avtale med Storebrand om medlemslån med rabatter. Storebrand setter sine renter uavhengig av Huseierne, og Huseierne kommenterer rentemarkedet uavhengig av Storebrand.

 

 

 

 

 

 

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler