Beste rente på boliglån i mars 2019 - før renteøkningen

Gå til hovedinnhold

Beste rente på boliglån i mars 2019 - før renteøkningen

Huseierne har undersøkt rentebetingelsene for mars 2019. Det er penger å spare på å velge riktig bank. Her er situasjonen før Norges Bank øker rentene 21. mars.

Finn beste rente på boliglånet for mars 2019. Huseiernes renteoversikt viser deg de beste rentene på boliglånet

Torsdag 21. mars hever Norges Bank etter alle solemerker styringrenten. Antakelig med 0,25 prosentpoeng. Og de aller fleste bankene vil følge etter og heve sine renter på boliglånene. Her er de beste bankene før denne rentehevningen

Huseiernes renteoversikt er laget av forbrukersjef Carsten Henrik Pihl.

Se stor rentetabell lenger ned i saken!

Vær forberedt på rentehevning

Norges Bank har siden varslet om rentehevning nå i mars siden i fjor høst. Og når rentene heves fra Norges Bank, vil de andre bankene følge etter. Huseierne har derfor laget en renteoversikt rett før renteøkningen, slik at vi kan se hvor mye de ulike bankene hever renten.

Bankene må vente minst seks uker før de setter opp rentene på eksisterende boliglån. Det betyr at du som har lån tidligst kan oppleve rentehevning fra 2. mai.

Men for deg som skal ha nytt lån, for eksempel i forbindelse med boligkjøp, vil eventuelle rentehevninger få virkning før dette.

Les også: Så mye egenkapital trenger du for å kjøpe bolig

Spar 600 kroner måneden på bankbytte!

For å være best mulig rustet mot en renteoppgang, er det lurt at du som forbruker har best mulig vilkår på lånerentene dine.

Å flytte boliglånet til en av bankene på topp-10-listen vil fort kunne spare deg for et halvt prosentpoeng. Det betyr 600 kroner spart i måneden etter skatt - eller 7200 kroner i året.

Det er få endringer på Huseiernes renteoversikt fra februar. Men det er verdt å merke seg at DNB har valgt å gå bort fra listepriser på sitt store kundeprogram SAGA. Nå settes disse rentene individuelt. 

Dette er en praksis vi i Huseierne ikke liker. Vi mener at rentebetingelser er viktig forbrukerinformasjon der kunder må kunne orientere seg i de ulike listeprisene.

Renteøkning? Følg med her!
Huseierne vil følge den eventuelle renteøkningen torsdag. Følg med for å få vite om og hvor mye renten øker. Du får også vite hvordan en renteøkning påvirker din lommebok!

Følg Huseierne på Facebook for å få nyheter rett i din feed!

Fastrente eller flytende rente?

Bør du binde? Les mer her om du skal binde renten på boliglånet ditt! 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Hvor er stoppekrana?

Les mer

Energieffektivisering vil koste

Les mer