Beste rente på boliglån i juli: Rentene øker etter dobbelt renteheving

Gå til hovedinnhold

Beste rente på boliglån i juli: Rentene øker etter dobbelt renteheving

RENTEBAROMETER: Norges Banks "doble" renteheving i juni gir seg nå utslag på boliglånsrentene. Alle storbankene har nå renter over 3 prosent. Men du kan fortsatt får boliglån med renter på to-tallet.

SJEKK RENTENE! Den store rentehevingen i juli gjør nå at bankene hever rentene sine. Sjekk din bank, og bytt hvis du får dårlige vilkår! (Foto: Karolina Grabowska/Pexels)

Av: Carsten Henrik Pihl, forbrukersjef i Huseierne

Sentralbanksjef Ida Wolden Bache kom med en hestekur under rentemøtet i juni. Renten ble hevet med 0,5 prosentpoeng og allerede 18. august kommer neste renteheving! Norges Bank venter at boliglånsrenten ligger på 4,5 prosent om et år.

Denne grafen viser hvordan Norges Bank venter at renten skal øke fremover:

Storbankene nærmer seg 3,50 prosent

Storbankene var de første til å følge opp Norges Banks renteheving. Og de har alle fulgt opp med 0,5 prosentpoengs økning. Til tross for at banker som DNB og Nordea den siste uken har meldt om rekordinntekter.

Storbankene ligger nå med renter godt over tre prosent, de dyreste bankene nesten på 3,50 prosent. Men i andre enden av skalaen er det fortsatt banker som har rente rundt 2,50 prosent. (Alt dette for eksempellånet på 2 millioner innenfor 75 prosent av boligens verdi.)

Merk at noen banker fortsatt ikke har endret renten. De ligger helt ned på 2,20 prosent. Men her vil nok bankene sette opp rentene, slik at det ikke blir liggende lenge på toppen av rentebarometeret.

TIPS: I grafene under kan du holde muspekeren over de ulike bankene, og få opp detaljer om hvor mye de har hevet renten siden rentehevingen.

Les også: Fast eller flytende rente - skal jeg binde renten på boliglånet?

Renten på lånet øker i starten av august

De første bankene hevet renten i dagene etter at Norges Bank hevet renten. Det betyr at renten på boliglånet ditt først øker i starten på august. Dette fordi bankene har seks ukers varslingsfrist fra de hever renten til renteregningen din øker.

Utfordringen nå i høst vil være at det blir flere rentehevinger som kommer hyppig. Dermed er rentemarkedet i høst veldig uoversiktlig.

carsten_f_2500x1333.jpg

RENTEKOMMENTAR: Huseiernes forbrukersjef Carsten Pihl følger boliglånsmarkedet tett. Her er hans kommentar om boliglånsrentene nå i juli 2022.   

Slik pruter du på boliglånsrenten

Du kan i mange banker få en bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på.

Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Les også:  Hvor mye kan jeg låne?

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med et par andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

For ordens skyld: Huseierne har en avtale med Storebrand om gunstig medlemslån med rabatter. Storebrand setter sine renter uavhengig av Huseierne, og Huseierne kommenterer rentemarkedet uavhengig av Storebrand.

 

 

 


Medlemsfordel

Par sitter foran en laptop

Boliglån fra Storebrand Bank

Som medlem av Huseierne kan vi nå tilby boliglån i samarbeid med Storebrand, til meget konkurranse dyktige betinger.

Få boliglån fra 4,59 prosent nominell rente, 4,77 prosent effektiv. Gratis etablering!

Les mer

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Blir ingen solskatt for boligeiere

Les mer

Spar tusener på nytt tak!

Les mer