Beste boliglånsrente i oktober: Ny bank på topp med historisk lav rente

Gå til hovedinnhold

Beste boliglånsrente i oktober: Ny bank på topp med historisk lav rente

RENTEBAROMETER: Store endringer i rentebarometeret for oktober. En ny bank er på toppen med historisk lav rente på 1,20 prosent. Men den lille skriften avgjør om du får lån eller ikke.

SKAPTE OVERSKRIFTER: Nybygger.no er en nisjebank fra Sparebanken Øst. Tilbudet på 1,20 ble lansert i starten på oktober og skapte overskrifter i pressen. 

Av: Carsten Henrik Pihl, forbrukersjef i Huseierne

Huseiernes rentebarometer for oktober 2020 har en historisk lav rente på topp.

Banken Nybygger.no ligger på topp med en rente på rekordlave 1,20 prosent effektiv rente. Dette er 0,36 prosentpoeng lavere enn neste på listen i det åpne markedet.

Denne forskjellen betyr rundt 350 kroner i lavere renteutgifter i måneden etter skatt!

Les også: Byttet bank, halverte kostnadene!

En nisjebank

Nybygger.no er en nisjebank fra Sparebanken Øst som ligger i Drammen. Banken har vært operativ i flere år.

Sparebanken Øst driver også nisjebanken Boligkreditt.no som også har gitt billige boliglån. Begge bankene har tidligere hatt gode rentevilkår, men har det siste året ligget et godt stykke ned på listene.

Høsten 2018 lå Boligkreditt.no inne på toppen av Huseiernes rentebarometer. Men med renteøkningene gjennom 2019 falt den ut av topplisten fordi rentene økte mer enn konkurrentene. 

Nå har altså Nybygger.no satt ned renten til historisk lave 1,20 prosent for lån over 2 millioner kroner innenfor 75 prosent av boligverdien. Med andre ord kommer de akkurat innenfor på vår liste.

Banken har også senket renten på rammelån innenfor 50 prosent av boligverdi til 1,10 prosent rente.

Ikke alle får lån

Tilbudet på 1,20 prosent på vårt eksempellån på 2 millioner kroner innenfor 75 prosent av boligverdien er selvfølgelig veldig godt, og langt under de andre bankene på barometeret.

Det er faktisk 1,05 prosentpoeng i forskjell til den dårligste storbanken Danske Bank! Det er også godt under de beste medlemsvilkårene som nå gis, inkludert Huseiernes tilbud hos Storebrand Bank.

Les også: Når går renten opp igjen?

 

Men før du stiller deg i kø med en lånesøknad må du tenke over dette:

  • Du må ha lån som er stort nok (over 2 millioner kroner) for å få lånet. (Når du betaler ned vil renten holde seg, også når du passerer under 2 millioner kroner i lån.)
  • Du må holde deg innenfor 75 % av boligens verdi. Altså ha mer enn 25 prosent i egenkapital.
  • Du må være forberedt på at dette tilbudet ikke varer evig. Nybygger.no er ikke kjent som en bank som holder de gode tilbudene jevnt over tid. Med tiden vil renten antakelig gå opp, og du må være forberedt på å bytte bank igjen. Nå vil det neppe skje før rentene er på vei opp igjen, og det skjer antakelig ikke før tidligst neste høst. Kanskje ut i 2022.

NB: Vi understreker at banken ikke har gitt noen signaler om dette, men vi uttaler oss på bakgrunn av hvordan banken har agert tidligere.

Dette understreker to generelle poenger når du som aktiv forbruker skal velge bank: 

  • Velg banker som er gode over tid, og som gir jevnt gode tilbud til sine kunder.
  • Følg med på din egen bank om hvilke vilkår din bank har, bytt hvis du ikke er fornøyd!

carsten_f_2000x1333.jpg

RENTEKOMMENTAR: Huseiernes forbrukersjef Carsten Pihl følger boliglånsmarkedet tett. Her er hans kommentar om det siste rentebarometeret fra Huseierne. 

 

Følger de andre bankene etter?

De siste månedene har rentene i bankene stabilisert seg. Men flere har ment at bankene nå har ganske gode marginer. Dermed kan det være rom for ytterligere nedgang i boliglånsrenten, selv om Norges Banks styringsrente står stille på null prosent.

Nybygger.no sitt initiativ viser at noen banker ønsker å gå foran. Huseierne håper at flere vil følge etter!

 

Fakta:

Medlemsfordel: Lån i Storebrand

Husk Huseiernes medlemsfordel: Huseiernes medlemslån i Storebrand bank har en effektiv rente på standardlånet på to millioner innenfor 75 prosent av boligens verdi på 1,82 prosent effektiv rente!

Beste rente for lån over 4 millioner kroner til 70 prosent av boligens verdi: 1,62 prosent effektiv (1,56 prosent nominell)

Les mer her!

 

Slik pruter du på boliglånsrenten

Du kan i mange banker få bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på.

Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med et par andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

For ordens skyld: Huseierne har en avtale med Storebrand om gunstig medlemslån med rabatter. Storebrand setter sine renter uavhengig av Huseierne, og Huseierne kommenterer rentemarkedet uavhengig av Storebrand.

 

 

 

 

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Kraftig økning i kommunale avgifter

Les mer