Få oversikt i strømprisjungelen

Gå til hovedinnhold

Få oversikt i strømprisjungelen

Den nye tjenesten elskling.no sammenligner priser på strømavtaler og bytter leverandør for deg kostnadsfritt


Er du en av de som synes det er vanskelig å finne frem i jungelen av strømleverandører og –tilbud? Da er elskling.no noe for deg. Tjenesten er kostnadsfri og uavhengig, og tilbudene som søket generer dekker inn både faste, flytende og variable avtaler og er skreddersydde etter din individuelle boligsituasjon.  


Dekker inn flere tilbud
 

Mange forbrukere bruker seg av Konkurransetilsynet sin kraftprisoversikt for å sjekke hvilke leverandører som er billigst. Elskling.no dekker imidlertid inn flere aktører enn de som finnes i denne prisoversikten, ifølge administrerende direktør Jens Regnström.

– Vi sammenligner avtaler også utover de som finnes på Konkurransetilsynets oversikt. Meldeplikten som kraftleverandørene har til Konkurransetilsynet gjelder bare kontrakter på ett eller tre år for fastprisavtale, for eksempel. Vi innhenter all informasjon fra de forskjellige leverandørene selv, og prisene på elskling.no oppdateres oftere, sier Regnström.


Sjekk ved kjøp av ny bolig
 

Thomas Bartholdsen i Forbrukerrådet sier at det ikke er veldig store beløp å spare på å bytte strømabonnement, men anbefaler allikevel alle å sjekke hvilken type avtale man har. 

– Særlig de som kjøper ny bolig bør se over hvilke tilbud som finnes, slik at man ikke betaler dyreste tariff automatisk ved overtak av boligen. Da kan det gå ut store beløp på avtaler som fornyes automatisk med mindre du sier opp, tipser Bartholdsen.  


Lover upartisk vurdering
 

For å finne det tilbud som er mest gunstig for din bosituasjon, trenger du bare å gå inn på elskling.no og taste inn postnummer, forbruk og hvilken type avtale du ønsker. Hjemmesiden er enkel og ryddig, og etter noen få sekunder vil tjenesten presentere alle avtaler som stemmer overens med dine preferanser.

– Forretningsmodellen vår er å gi en upartisk vurdering av de forskjellige tilbudene som finnes på markedet. Vi anbefaler ikke noen spesifikk avtale eller leverandør, det er opp til kunden, sier Regnström.


Bytter for deg
 

Strømleverandørene betaler ikke elskling.no noe dersom de ikke erverver noen kunder gjennom tjenesten. Dette sikrer forbrukerne en upartisk vurdering, og bidrar ifølge firmaet til et mer gjennomsiktig kraftmarked.  Å bytte leverandør koster ingenting, og gjøres direkte på hjemmesiden. 

– Noen vil selvfølgelig nøye seg med å gjøre en sammenligning av pris, men vi håper jo at folk vil bytte leverandør via oss siden det sparer kunden for mye bry. Vi er også tydelige på at et bytte ikke innebærer noen som helst forsinkelser,  lover Regnström. miso@huseierne.no

Mer fra Huseierne

Se alle artikler
Huseiernes politiske medarbeidere sammen med miljøvernminister Bjelland Eriksen

Nye tall viser: Kraftig økning i kommunale avgifter de neste årene

Les mer