Nedgang i innbrudd

Gå til hovedinnhold

Nedgang i innbrudd

Det ble meldt færre innbrudd og tyveri til forsikringsselskapene første halvår i år, sammenlignet med samme periode i fjor.

Krenkende: Mange opplever innbrudd og roting i private saker som ubehagelig, men med noen enkle forholdsregler kan du kanskje unngå at ditt hus blir utsatt for frekke tyver.

Det viser tall fra Finans Norge.

– Innbrudd er ubehagelig å bli utsatt for, så dette er en gledelig nyhet, sier Stine Neverdal, kommunikasjonssjef i Finans Norge.

Ned 13 prosent

Forsikringsselskapene har fått melding om 15 400 tyveri og innbrudd i hus, leiligheter og hytter. Det skriver Finans Norge i en pressemelding.

Sammenlignet med fjoråret innebærer dette at antallet går ned med til sammen 13 prosent.

Erstatningsutbetalingene er på 231 millioner kroner etter første halvår, noe som betyr at erstatningsutbetalingene er gått ned med 5 prosent.

Det er særlig hyttene som trekker erstatningsutbetalingene ned. Der gikk erstatningsutbetalingene ned med hele 16 prosent.

Pass på hjemmet ditt

For å avverge boliginnbrudd, bør det se ut som om du er hjemme. 

Det er lurt å samarbeide med naboen om vanning av plantene på trappa og tømming av postkassen.

Kast gjerne litt søppel i søppelkassen deres også, dermed blir det ikke så tydelig at naboen ikke er hjemme.

– Stadig flere bruker alarm og samtidig har politiet i mange distrikter gjort en målrettet innsats for å forebygge innbrudd. Et FG-godkjent alarmanlegg kan også virke preventivt, sier Neverdal.

Færre skader

Skadestatistikken for første halvår er også klar. Den viser flere brannskader, men lavere erstatning.

Antall meldte brannskader økte med 14 prosent sammenlignet med første halvår i fjor, mens brannerstatningene ble redusert med 9 prosent.

Totalt ble det erstattet skader på private bygninger og innbo med 3,3 milliarder kroner hittil i år, noe som er en reduksjon på nesten 3 prosent fra samme periode i fjor.

De mange brannene hittil i år skyldes skader etter lynnedslag, mens det i januar i fjor var to store branner i Lærdal og Flatanger. Det forklarer mye av erstatningsreduksjonen hittil i år.

loo@huseierne.no

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Kraftig økning i kommunale avgifter

Les mer