Grønn jul

Gå til hovedinnhold

Grønn jul

Dropp kjemikaliene når du skal gjøre huset rent til jul. Da gjør du både deg selv og miljøet en tjeneste.

De har kanskje en uskyldig duft av blomster eller sitron, men produktene du rengjør huset ditt med kan være de reneste miljøbomber. Enkelte avgir også gasser til inneluften, og kan skade både huden og helsen din.

Visste du at medlemmer i Huseierene får opptil 40 prosent rabatt på byggevarer?

-Flere rengjøringsprodukter inneholder mye parfyme og kjemikalier, og det er ikke tvil om at mange reagerer på det. Jo flere kjemikalier, jo lettere er det å få allergier, sier Brita Haneberg, miljørådgiver i Grønn Hverdag.

Hun mener mange bruker altfor kraftig skyts i kampen mot skitten, og i stedet for å bevæpne seg med rengjøringsspray og klorin, anbefaler hun å bruke en tørr eller fuktig mikrofiberklut.

- Sterke stoffer som klorin er vanligvis helt unødvendig, og i de fleste tilfeller er mikrofiberkluter et veldig bra alternativ. Det finnes gode produkter for de fleste rom, og i stedet for såpe i avløpsvannet, blir det bare litt skitt fra området du har vasket, sier Haneberg.

Å bruke mikrofiber gjør faktisk også gulvet ditt renere. En undersøkelse utført av Teknologisk Institutt, viste nylig at det lå langt mer støv igjen etter en vask med såpevann og skureklut enn med mikrofiber.

Må du bruke såpe, finnes det flere miljømerkede produkter på markedet. Dette er et bra alternativ dersom du enten føler behov for litt såpelukt i huset, eller rett og slett har behov for sterkere skyts enn vann.

Finn miljømerkede produkter her:
Svanemerket

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler